Συζητήσεις της Lockheed Martin με τη ΜΕΤΚΑ για συμμετοχή στην παραγωγή των F-35Μια εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη συζήτηση έχει προγραμματιστεί μεταξύ της Lockheed Martin και της ΜΕΤΚΑ.

Η κατασκευάστρια εταιρεία των F35 τα οποία θέλει και η Ελλάδα θα συζητήσει -αρχικά μέσω τηλεδιάσκεψης- με τους υπεύθυνους της εταιρείας προκειμένου να διερευνηθούν τα capacities και capabilities σε σχέση με την παραγωγή των κορυφαίων αεροσκαφών στον κόσμο.

Η συζήτηση αφορά στο εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ στο Βόλο το οποίο επανεντάχθηκε -μετά από χρονοβόρες διαδικασίες – στην παγκόσμια κεντρική λίστα MLA (manufacturing licence agreement) της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο αυτό ιδρύθηκε το 1962 με σκοπό τη βιομηχανική παραγωγή μεταλλικών κατασκευών.

Από τότε αναπτύσσεται συνεχώς η τεχνογνωσία, το ανθρώπινο δυναμικό και η παραγωγική του δυνατότητα και σήμερα κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών με διεθνώς αναγνωρισμένη αξιοπιστία, ευελιξία και ικανότητα της στην εκτέλεσης απαιτητικών έργων.

Μπορεί να προσαρμόζει το μοντέλο περαιτέρω ανάπτυξης στις νέες ανάγκες της κοινωνίας και των πελατών, συμμετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση, χρηματοδότηση και την τελική μορφή των έργων στα οποία συμμετέχει, προσφέροντας υψηλή ειδίκευση και πολύπλευρη εμπειρία που την έχουν καταστήσει ως μια από τις ανταγωνιστικότερες εταιρείες παγκοσμίως.

Και αυτό είναι το κλειδί με βάση το οποίο πραγματοποιείται η συζήτηση για τη συνεργασία με τη Lockheed Martin.