Τουρκία: Η MIT στήνει ειδική ομάδα για μυστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα – Τι φοβάται η κυβέρνηση



H ΜΙΤ συγκροτεί νέα ειδική µμονάδα µε σκοπό τη διεξαγωγή μυστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα η αλλιώς να προκαλέσει προβοκάτσια.

Τα πιο ύπουλα σχέδια επεξεργάζεται η Τουρκία προκειμένου να πλήξει την Ελλάδα. Με τον υβριδικό πόλεμο να σε πρώτο πλάνο τα τελευταία χρόνια για για τους Τούρκους, ο γνωστός ιστότοπος Nordic Monitor αποκαλύπτει ένα ακόμη ανήθικο σχέδιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των επιτελών του.

Αναλυτικότερα η ιστοσελίδα αυτή αποκαλύπτει η τουρκική µυστική υπηρεσία ΜΙΤ συγκροτεί µια νέα ειδική µονάδα µε σκοπό τη διεξαγωγή µυστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, κατά το κοινώς λεγόµενο για να στήσει ποικίλες προβοκάτσιες.

Η μονάδα αυτή, την ύπαρξη της οποίας η ΜΙΤ δεν έχει παραδεχτεί δημόσια, φαίνεται να αποτελεί ένα σχετικά νέο εργαλείο στο οπλοστάσιό της, το οποίο προορίζεται για να στήνει ποικίλες προβοκάτσιες, οι οποίες όχι µόνο θα παροξύνουν την υφιστάμενη ένταση, αλλά και ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για τουρκική στρατιωτική ενέργεια κατά της Ελλάδας.

Η ΜΙΤ αποτελείται από µέλη του µυστικού παρακρατικού στρατού του Ερντογάν και της ελίτ των τουρκικών Ειδικών ∆υνάµεων, των λεγόµενων «Κόκκινων Μπερέ. Μεταξύ άλλων  το ύπουλο αυτό σχέδιο που ετοιμάζει η Τουρκία περιλαµβάνει την προβοκάτσια της «ψευδούς σηµαίας»!

Το σχέδιο αυτό σημαίνει πως η η οµάδα της ΜΙΤ πραγματοποιήσει μυστικές επιχειρήσεις οι οποίες είναι σχεδιασμένες κατά τρόπο που να µπορούν να τις φορτώσουν στην ελληνική πλευρά και έτσι ίσως να δικαιολογήσουν µια επιθετική ενέργεια ως αντίποινα. Η πρακτική αυτή είναι συνηθισµένη και οι Τούρκοι την έχουν εφαρµόσει και στην Κύπρο από τη δεκαετία του 1960.

Μία ακόμη ενέργεια της ΜΙΤ θα είναι η ύψωση της τουρκικής σηµαίας σε µία ή περισσότερες ελληνικές νησίδες. Πρόκειται για σκηνικό το οποίο θυµίζει ό,τι συνέβη το 1996 στα Ιµια.

Επίσης, σχεδιάζονται συστηµατική εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού (κάτι που ήδη γίνεται) και σαµποτάζ σε νησιά και βραχονησίδες του Ανατολικού Αιγαίου, µε το Καστελόριζο να θεωρείται πιθανότερος στόχος, λόγω και της πολύ κοντινής του απόστασης στην Τουρκία.

Τέλος να αναφέρουμε ότι σχέδιο δράσης της εναντίον της Ελλάδας έχει παραδοθεί προς έγκριση στον Ερντογάν από τον διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, ο οποίος είχε τη γενική εποπτεία της συγκρότησης αυτής της µονάδας και συνολικά της εφαρµογής του σχεδίου δράσης της.

Ο Φιντάν είναι ένα από τα πιο αµφιλεγόµενα και σκοτεινά πρόσωπα στην Τουρκία. Απολαµβάνει την απόλυτη εµπιστοσύνη του Τούρκου προέδρου, ανήκοντας στον σκληρό πυρήνα του καθεστώτος.

Μετά το αποτυχηµένο πραξικόπηµα του 2016 (στο οποίο ο Φιντάν έβαλε το χεράκι του ώστε να μην πετύχει), ο Ερντογάν αµφισβήτησε τη νοµιµοφροσύνη του υπουργού Αµυνας Χουλουσί Ακάρ και ο Φιντάν ήταν εκείνος που τον έπεισε για την αθωότητα του Ακάρ.