Αυτό δεν είναι καθόλου καλό! Οι Τούρκοι έχουν διπλασιάσει την κατασκευή UCAV με στόχο την ΕλλάδαΕλληνική απάντηση στα τουρκικά σχέδια-Πληροφορίες του τουρκικού τύπου, φέρουν επίσης, την τουρκική αμυντική βιομηχανία να ετοιμάζει UCAV, τα οποία θα έχουν ως αποκλειστική αποστολή μονάδες επιφανείας και υποβρύχια

Φάνηκε και από τις χθεσινές ανακοινώσεις του Εθνικού τους Συμβουλίου, οι Τούρκοι, τα δίνουν όλα για να μπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση στο Αιγαίο πέλαγος, ειδικά στα νησιά μας, ενώ φέρονται να στοχοποιούν ακόμα και υποδομές των ΗΠΑ ( στα λόγια βέβαια), σε κάθε πιθανό ελληνοτουρκικό σενάριο στρατιωτικής σύγκρουσης.

Τουρκική ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο αναφέρει ότι “
Καθώς οι ΗΠΑ ανακατευθύνουν τα αποθηκευμένα αεροσκάφη τους στην Ελλάδα, η Άγκυρα διπλασιάζει την παραγωγή UCAV, SRBM/MRBM, συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών MLRS και βομβών Bunker Buster.

Το σχέδιο της Τουρκίας είναι να εξαφανίσει όλα τις στρατηγικές υποδομές (αεροπορικές βάσεις & εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων) εντός της πρώτης ημέρας οποιουδήποτε πολέμου με την Ελλάδα”.

Πληροφορίες του τουρκικού τύπου, φέρουν επίσης, την τουρκική αμυντική βιομηχανία να ετοιμάζει UCAV, τα οποία θα έχουν ως αποκλειστική αποστολή μονάδες επιφανείας και υποβρύχια.

Το σχέδιο αυτό είναι μέσα στις προθέσεις και τα σχέδια της τουρκικής πλευράς, σε κάθε πιθανή ελληνοτουρκική διένεξη, οποτεδήποτε και αυτή πιθανόν υλοποιηθεί.

Το καινούργιο σε όλα αυτά είναι σίγουρα ο “ διπλασιασμός” της παραγωγής UCAV και UAV όλων των τύπων, σε μια προσπάθεια να υπάρχει η δυνατότητα, σε συνδυασμό με χερσαίες και ναυτικές μη επανδρωμένες πλατφόρμες, να απειλήσουν ελληνικό έδαφος και θάλασσα.

Το θέμα της απειλής αμερικανικών υποδομών στο ελληνικό έδαφος, δεν είναι σίγουρα εφικτό ως ιδέα από την Άγκυρα, αφού η Τουρκία δεν νομίζουμε ότι θα διακινδύνευε επιθετική κίνηση κατά των ΗΠΑ, σε οποιαδήποτε σενάριο κατά της Ελλάδος, και εκτιμάται ότι το όλο θέμα αποτελεί μέρος ενός τουρκικού ψυχολογικού πολέμου για να ευοδωθεί η προσπάθεια απόκτησης αεροσκαφών F-16V από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Το νέο δόγμα της Άγκυρας με την χρήση μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων είναι τρομερά βολικό για την τουρκική ηγεσία, που έχει πρόβλημα για παράδειγμα στο θέμα των έμπειρων πιλότων, καθώς οι Καταριανοί πιλότοι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε σύγκρουση στο Αιγαίο.

Όπως και να έχει, τα τουρκικά επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα δεν μπορούν να κερδίσουν καμία ελληνοτουρκική σύγκρουση από μόνα τους, αλλά σε συνεργασία με την τουρκική πολεμική αεροπορία, η οποία ήδη υστερεί τεχνολογικά της ελληνικής Πολεμικής αεροπορίας, με το χάσμα όσο περνά ο καιρός να μεγαλώνει ανοίγοντας συνεχώς την “ψαλίδα”.

Ελληνική αντίδραση κατά των τουρκικών σχεδίων

Οι Τούρκοι, οι οποίοι στοχοποιούν συνέχεια τα νησιά μας, στα οποία έχουν καρτέρι καταγράφοντας κάθε κίνηση, έχουν κύρια επιδίωξη να δυσφημίσουν κυρίως την χώρα μας, και δευτερευόντως να προκαλέσουν οτιδήποτε άλλο.

Σε περίπτωση ενός σεναρίου ελληνοτουρκικής διένεξης όμως, αν οι Τούρκοι επιχειρούσαν να κτυπήσουν κρίσιμες υποδομές και εγκαταστάσεις των ελληνικών δυνάμεων με UCAV, σε συνεργασία με την τουρκική πολεμική αεροπορία,  θα τους ανέμενε η ελληνική αντι-drone “ομπρέλα”, αλλά και οι πύραυλοι αέρος-αέρος των ελληνικών αεροσκαφών Rafale F1 και F-16V, οι οποίοι από πολύ μεγάλη απόσταση μπορούν  να διαλύσουν τα όνειρα τους.

Η Αθήνα ετοιμάζει μια ειδική «ομπρέλα» κατά των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) στα νησιά και σε σημαντικές υποδομές της ενδοχώρας, σε ένα σχέδιο το οποίο υλοποιείται τους τελευταίους μήνες υπό συνθήκες πλήρους μυστικότητας.

Πολεμικές προετοιμασίες της Άγκυρας ενώ τα νησιά μας είναι στο στόχαστρο της 4ης τουρκικής στρατιάς

Στο κόλπο πάντως έχει μπει και ο τουρκικός τύπος, ο οποίος προωθεί εντέχνως το τουρκικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ελλάδος, με την χρήση μεταναστών και προσφύγων σε Έβρο και νησιά, με την καθοδήγηση τους τώρα από τουρκικά UAV.

Την ίδια περίοδο η  ελληνική πλευρά, λαμβάνει μέτρα συνεχώς, γνωρίζοντας ότι η Άγκυρα αναζητά να δημιουργήσει και να μεγεθύνει κάθε επεισόδιο στο Αιγαίο, προσπαθώντας να αποφύγει οτιδήποτε θα οδηγούσε σε κρίση με τον Ερντογάν και το καθεστώς του, που τα παίζει όλα για όλα για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Νεότερη Παλαιότερη