Θωρακίζουμε τα νησιά μας-Τα τροχοφόρα οχήματα μάχης Μ1117 θα εξοπλιστούν με βομβδιδοβόλο 40χιλ.Θέλουμε και μπορούμε να εκμεταλλευθούμε την ελληνική αμυντική βιομηχανία για να βελτιώσουμε τα M-1117 και οποιοδήποτε άλλο οπλικό μας σύστημα για πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις μέρα ή νύχτα.

Τα ελληνικά τροχοφόρα οχήματα μάχης M-1117 θα αποκτήσουν θανατηφόρα ισχύ με την τοποθέτηση βομβιδοβόλων των 40 χιλιοστών σε αυτά, αναφέρουν ελληνικές δημοσιογραφικές πηγές.

Το όλο σχέδιο θα υλοποιηθεί από ελληνικό εργοστάσιο της αμυντικής μας βιομηχανίας, δίνοντας την δυνατότητα να μικρύνει το κόστος της όλης διαδικασίας.

Το πρόγραμμα είναι σε φάση σχεδιασμού από τους Έλληνες επιτελείς, και αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες  για το όλο εγχείρημα.

Υπενθυμίζουμε ότι θα παραλάβουμε μέχρι το τέλος του 2022, 600 τροχοφόρα οχήματα μάχης αυτού του τύπου από τις ΗΠΑ, ενώ ο συνολικός αριθμός τους θα φτάσει όπως είναι γνωστό τα 1200, δίνοντας πολύ δουλειά μελλοντικά στο ελληνικό γενικό επιτελείο στρατού. 

Το πολυβομβιδοβόλο GMG 40 χιλ. συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα των πολυβόλων όπλων (υψηλή ταχυβολία) με τα πλεονεκτήματα των πυροβόλων όπλων (θραυσματoπoιoύμεvά βλήματα) αποτελεί ένα όπλο της υποστήριξης με μοναδική ισχύ πυρός, σχεδιασμένο για στατική ή κινητή ανάπτυξη.

Οι αμυντικές πλατφόρμες στις οποίες δύνανται να τοποθετηθεί το σύστημα αυτό είναι από Τεθωρακισμένα οχήματα και ταχύπλοα σκάφη έως ελικόπτερα.  

Το πολυβομβιδοβόλο GMG είναι αποτελεσματικό για χρήση:

          Κατά ελαφρώς οχυρωμένων θέσεων.

          Κατά  ελαφρών θωρακισμένων οχημάτων.

          Κατά ελικοπτέρων που είναι σε αιώρηση ή είναι σε φάση προσγείωσης.

          Κατά  αποβατικών σκαφών.

          Κατά προσωπικού.  

          Εντός Δασωμένων και κατοικημένων τόπων.
          
Οι βομβίδες 40 χιλ. διακρίνονται σε χαμηλής και υψηλής αρχικής ταχύτητας. Οι βομβίδες χαμηλής αρχικής ταχύτητας 40 x 46 χιλ. βάλλονται από τα βομβιδοβόλα μίας βολής (π.χ. Μ203, Μ79), ενώ οι βομβίδες υψηλής αρχικής ταχύτητας 40 x 53 χιλ. βάλλονται από πολυβόλα βομβίδων (π.χ. GMG, MK-19).

Τεχνικά Χαρακτηριστικά GMG

          Διαμέτρημα: 40×53χιλ.

          Βεληνεκή:

          Δραστικό 1500μ.

          μέγιστο 2200μ.

          Ωφέλιμο 100-1500μ. ανά 100μ.

          Ταχυβολία 350 βλ./λεπτό

          Είδη βολής:

          Βολή κατά βολή

          Ριπές 3 βομβίδων

          Αυτόματη

Έτσι ουσιαστικά θα ενισχύσουμε όλα τα οχήματα που διαθέτουμε ή θα στείλουμε μελλοντικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κάτω από το βάρος των προκλητικών τουρκικών απειλών.

Η Τουρκία δεν απειλεί μόνο την χώρα μας, αλλά εκπαιδεύει συνεχώς τις δυνάμεις της 4η στρατιάς του Αιγαίου για αποβατικές επιχειρήσεις σε κάθε άσκηση εδώ και μεγάλο διάστημα.

Οφείλουμε κυρίως για αυτόν τον λόγο, να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο αυτά τα οχήματα (M-1117) που θα επανδρώσουν τις μονάδες της ΑΣΔΕΝ για να μπορέσουν οι στρατιώτες μας με αποτελεσματικό τρόπο να εξουδετερώσουν μια πιθανή τουρκική επιθετική δράση είναι μέρα είτε νύχτα.

Το αμερικανικό όχημα, για οποίο τόσα έχουν γραφθεί ή ακουστεί από ειδικούς και μη, είναι ότι καλύτερο από όλες τοις απόψεις για το ελληνικό πεζικό, και με τις κατάλληλες “τροποποιήσεις” θα γίνει ακόμα καλύτερο, αντιμετωπίζοντας  αποτελεσματικά κάθε τουρκικό προγεφύρωμα ( ειδικά με την ταχύτητα του) που θα θελήσουν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι, σε μια πιθανή ελληνοτουρκική σύγκρουση.