4.000 πυραύλους έχει εκτοξεύσει η Ρωσία μέσα σε εννιά μήνες κατά ουκρανικών στόχων



Πέφτουν έξω συνεχώς οι δυτικοί αναλυτές για τα ρωσικά αποθέματα και την παραγωγή - Οι τελευταίες κινήσεις του ρωσικού στρατού.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου, σε σχεδόν 9 μήνες του NMD, τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν έναν τεράστιο αριθμό τακτικών και επιχειρησιακών-τακτικών πυραύλων διαφόρων τύπων. Όπου ο αριθμός τους πλησιάζει τις 4.000 κάνοντας έτσι πλέον τους δυτικούς αναλυτές να είναι πιο προσεκτικοί τόσο για τα ρωσικά αποθέματα όσο και για τις ικανότητες της ρωσικής βιομηχανίας. 

Το νούμερο είναι εξωφρενικό, καθώς ξεπερνάει όσα χρησιμοποίησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της ΕΣΣΔ σε 12 χρόνια συμμετοχής στην εκστρατεία στο Αφγανιστάν, αν και οι τεχνολογίες λόγω χρονικής διαφοράς δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη με την ίδια σημασία.  (9 χρόνια από τον άμεσο πόλεμο στο Αφγανιστάν και μετά 3 χρόνια υποστήριξης για την Καμπούλ).

Η Ρωσία επίσης, όπως αναφέρει το ISW, θα δεσμεύσει επίσης πρόσθετες κινητοποιημένες δυνάμεις τις επόμενες εβδομάδες, δεδομένου ότι οι επιστρατευμένες μονάδες της 2ης Ρωσικής Μηχανοκίνητης Μεραρχίας της 1ης Στρατιάς Αρμάτων έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους στην περιφέρεια Μπρεστ, στη Λευκορωσία.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι παρατήρησε αύξηση του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού στην πόλη Λουγκάνσκ, προσθέτοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις στεγάζουν στρατιωτικούς σε εγκαταλελειμμένα σπίτια στο Κράσνε και στο Σιμαϊκίνε, περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Λουγκάνσκ.

Επίσης, ο κυβερνήτης του Λουγκάνσκ Σέρχι Χάιντι δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν τα ό,τι έχει απομείνει από τις ρωσικές αερομεταφερόμενες μονάδες (αλεξιπτωτιστές) από τη δεξιά (δυτική) όχθη της περιφέρειας της Χερσώνας στην περιφέρεια Λουγκάνσκ .

Η Στρατιωτική Διοίκηση της Περιφέρειας Λουγκάνσκ ανέφερε ότι μέρος των ρωσικών στρατευμάτων που έχουν αναδιανεμηθεί φτάνει στο Νοναϊνταρ, περίπου 55 χιλιόμετρα ανατολικά του Σεβεροντονέτσκ.

Ο Σύμβουλος του Δημάρχου της Μαριούπολης Πέτρο Αντριουσένκο ανέφερε επίσης την άφιξη ανακατανεμημένου προσωπικού και στρατιωτικού εξοπλισμού στη Μαριούπολη, δηλώνοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις τοποθετούν 10.000 έως 15.000 στρατιώτες στην περιοχή.

Ο Αντριουσένκο δήλωσε ότι οι νέοι κινητοποιημένοι άνδρες αναπτύσσονται πιθανώς στην δυτική πρώτη γραμμή της περιφέρειας του Ντονέτσκ μέσω της Μαριούπολης. Οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να προσπαθούν να διαλύσουν δυνάμεις στην κατεύθυνση Hulyaipole στην ανατολική περιφέρεια της Ζαπορίζια.