Οι Κούρδοι (SDF) έπληξαν με ρουκέτα τουρκική στρατιωτική θέση – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες



Επίθεση με ρουκέτα κοντά στα συριακά σύνορα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Τούρκου στρατιώτη και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών ειδικών επιχειρήσεων, μετέδωσαν την Κυριακή τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι επιθέσεις εξαπολύθηκαν προς την κατεύθυνση του Κιλίς κοντά στη συνοριακή πύλη στη βόρεια Συρία, ανέφερε το πρακτορείο Anadolu σε ανάρτηση στο Twitter, γράφοντας ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίς το πρωί της Κυριακή, η Τουρκία ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας επιχείρησης με την ονομασία «Claw-Sword» σε διάφορες περιοχές της περιοχής του Κουρδιστάν και του Συριακού Κουρδιστάν, γνωστά και ως Ροζάβα.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, περισσότερα από 50 μαχητικά αεροσκάφη F-16 και 20 drones χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις και περισσότερα από 13 σημεία στοχοποιήθηκαν στην περιοχή.

Τουλάχιστον «11 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένου ενός δημοσιογράφου, έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε ο Φαρχάντ Σαμί, επικεφαλής του κέντρου μέσων ενημέρωσης των SDF, σε δήλωση στο Twitter, προσθέτοντας ότι «αυτές οι επιθέσεις από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής δεν θα περάσουν χωρίς απάντηση».

Σχετικά με τις νέες τουρκικές επιθέσεις, ο Μαζλούμ Αμπντί, Γενικός Διοικητής των SDF, δήλωσε την Κυριακή ότι οι επιθέσεις είχαν προγραμματιστεί από καιρό.