Το ισραηλινό τεθωρακισμένο «Amir» δεν άντεξε στο ρωσικό drone «Lancet» (βίντεο)



Ισραηλινής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα Amir που χρησιμοποιούν οι ουκρανικές δυνάμεις εντοπίστηκαν κοντά στη Χερσώνα, σύμφωνα με αναφορές και φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, η χαρά των Ουκρανών για αυτό το σύγχρονο θωρακισμένο όχημα δεν κράτησε πολύ.

Η Izvestia  δημοσίευσε βίντεο που δείχνει ένα από αυτά τα οχήματα, να γίνεται στόχος από ένα ρωσικό drone καμικάζι και να καταστρέφεται.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η μικρή εταιρεία GAIA Automotive Industries είναι αυτή που παράγει το τετρακίνητο τεθωρακισμένο όχημα «Amir» που έχει σχεδιαστεί για την εκτέλεση διαφόρων αποστολών μάχης.

Για παράδειγμα, με αυτό το θωρακισμένο όχημα, είναι δυνατό να επιτευχθεί αναγνώριση, περιπολία καθώς και μεταφορά προσωπικού.

Το όχημα μπορεί να μεταφέρει έως και 12 στρατιώτες με τον εξοπλισμό τους και 3 τόνους φορτίου. Έχει 4 πλαϊνές πόρτες και μια πίσω και σε κάθε πλευρά υπάρχουν παράθυρα για σκοποβολή με μικρά όπλα. Ένα βαρύ πολυβόλο είναι στημένο στην θωρακισμένη στέγη.

Η θωράκιση αυτού του θωρακισμένου οχήματος μπορεί να αντέξει σφαίρες 14,5 mm που εκτοξεύονται από απόσταση 200 μέτρων, καθώς και θραύσματα από οβίδες των 155 mm.

Το θωρακισμένο όχημα μπορεί να προστατεύσει τα μέλη του πληρώματος από την έκρηξη ναρκών και εκρηκτικών μηχανισμών με δύναμη έως και 10 κιλά Trotile.