Κούρδοι βόρειας Συρίας: Εάν μας επιτεθεί η Τουρκία θα απαντήσουμε



«Αυτόνομη Περιφέρεια Βόρειας και Ανατολικής Συρίας: Εάν η Τουρκία επιτεθεί, θα απαντήσουμε»

Η Αυτόνομη Περιοχή της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (NES) έχει προειδοποιήσει για μια πιθανή τουρκική επίθεση και κάλεσε τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή κοινότητα να λάβουν ξεκάθαρη θέση.

Η Αυτόνομη Περιφέρεια της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (NES) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η εχθρική πολιτική του τουρκικού κράτους κατά των κοινοτήτων και των λαών της βόρειας και ανατολικής Συρίας είναι γνωστή σε όλους.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το τουρκικό κράτος εμπλέκεται στην υποστήριξη των συμμοριών του ISIS.

Αναφέρει ότι το τουρκικό κράτος «κατέφυγε σε μη ρεαλιστικές δικαιολογίες, σχέδια και σενάρια, όπως η βομβιστική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν μεγάλος αριθμός Τούρκων πολιτών, ενώ όλες οι οργανώσεις είπαν ότι δεν είχαν καμία σχέση με την επίθεση και την καταδίκασαν. Το τουρκικό καθεστώς εξακολουθεί να επιμένει να λέει ψέματα».

«Είναι σαφές ότι η επίθεση σχεδιάστηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά μετά την επίθεση απείλησε για άλλη μια φορά την περιοχή να επιτεθεί στην περιοχή, προκειμένου να δημιουργηθεί χάος και καταστροφή στην περιοχή και να νικηθούν οι διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Καταδικάζοντας τις απειλές του τουρκικού κράτους κατοχής, κάλεσε τον λαό της περιοχής να ενωθεί και να αντισταθεί σε όλα τα παιχνίδια και τις συνωμοσίες του κατοχικού τουρκικού κράτους.

Η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) κάλεσε για άλλη μια φορά τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή κοινότητα να λάβουν ξεκάθαρη στάση ενάντια στη βαρβαρότητα του τουρκικού κράτους κατοχής.

«Εάν το κατοχικό τουρκικό κράτος επιτεθεί στην περιοχή, η απάντησή μας θα είναι ευρεία και η περιοχή μπορεί να δει έναν μακρύ πόλεμο του οποίου η τύχη είναι άγνωστη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Rojava News

The Hellenic Information Team