Με τόσο Δυνατό Όραμα είναι σίγουρα η επόμενη Δήμαρχος η κ. Ταξίαρχος



Η ιδρυτική διακήρυξη του νέου συνδυασμού της Μαρίας Νταλιάνη, για τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού

Η Ταξίαρχος ε.α. Νοσηλευτικής Μαρία – Παρασκευή Νταλιάνη, κάτοικος Λουτρών Αιδηψού, ανακοίνωσε ως επικεφαλής, την ίδρυση νέου κόμματος για την διεκδίκηση της δημοτικής αρχής στον δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, με τίτλο «Για ένα δήμο πρότυπο».

Αγαπημένοι μας συνδημότες,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την υποψηφιότητα του συνδυασμού μας «Για ένα δήμο πρότυπο» για την διεκδίκηση του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού, με υποψήφια δήμαρχο την εν αποστρατεία Ταξίαρχο Μαρία – Παρασκευή Νταλιάνη.

Ο συνδυασμός μας είναι μια σύγχρονη αυτοδιοικητική παράταξη, που συνδυάζει την αυδιοικητική εμπειρία των παλαιών, με τον ενθουσιασμό και τα φρέσκα οράματα των νεότερων. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να δώσουμε πραγματική φωνή σε κάθε δημότη, οποιασδήποτε ηλικιακής ή κοινωνικής ομάδας.

Έχουμε ως αρχή να απέχουμε από το «ενός ανδρός εξουσία» και από την φιλοσοφία «των δικών μας» και «των άλλων», γιατί αυτά είναι που διαχωρίζουν τους ανθρώπους και εμείς σας χρειαζόμαστε όλους ενωμένους για να δημιουργήσουμε μια νέα πορεία για την περιοχή μας.

Μπαίνουμε στην 3η δεκαετία του 21ου αιώνα και αντικρίζουμε έναν δήμο με παραμελημένες υποδομές, με υποβαθμισμένες λειτουργίες, με «γονατισμένη» την επιχειρηματικότητα, με παραμελημένα τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως και τα δικαιώματα των ζώων και ο σεβασμός προς τον πολιτισμό μας είναι ανύπαρκτος.

Όλα αυτά είναι ενδείξεις ότι οι παλαιές αυτοδιοίκητες τεχνικές δεν έχουν βαθύ όραμα, δεν στελεχώνονται από νέους επιστήμονες με νέες γνώσεις , δεν έχουν σχέδιο και έχουν φαινομενική όρεξη για δουλειά.

Έχουμε ως στόχο να υπάρξει μια ουσιώδης αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του δήμου μέσα από συνεργασίες και σύνθεση διαφορετικών απόψεων για να γίνουν όλα τα παραπάνω προβλήματα παρελθόν.

Όραμα μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον μέσα από την στελέχωση ομάδων εργασίας για να διεκδικήσουμε συστηματικά πόρους χρηματοδότησης έργων από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα για την ριζική αλλαγή της εικόνας του δήμου. Με αυτόν τον τρόπο θα βγάλουμε τον δήμο μας από τον φοβικό απομονωτισμό του και θα έχουμε ένα περιβάλλον φιλικό για τους δημότες του αλλά και προς νέους επενδυτές. 

Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία και τα εφόδια σε κάθε δημοτική ενότητα για να αναπτύξει της δικές της ιδιαιτέρες δυνατότητες και να κάνει την καθημερινότητα των κατοίκων της να είναι ευχάριστη και λειτουργική. Όλα αυτά για να επιτύχουν θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βάση στα θέματα της υγείας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των ζώων, του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Με την υπογραφή αυτής της διακήρυξης, σηματοδοτείται η οριοθέτηση μιας νέας πορείας προς τους πολίτες, σε κάθε γωνία της πόλης, σε κάθε χωριό και γειτονιά με αξιοκρατία, δημιουργικότητα, ίσες ευκαιρίες για όλους με αειφόρο σχεδιασμό και προπάντων εξωστρέφεια.

Θέλουμε να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα του πολίτη και του τόπου μας γιατί γνωρίζουμε ότι η δύναμη του δήμου μας είναι οι άνθρωποι μας.

Για αυτό απευθυνόμαστε προς εσάς, εάν συμμερίζεστε τις απόψεις μας εάν έχετε όραμα όρεξη για δημιουργία, όρεξη για πρωτοτυπία να ταχθείτε στο πλευρό μας «Για ένα δήμο πρότυπο».

Μαρία Νταλιάνη