Αυτό δεν μπορεί να «χωνέψει» ο Ερντογάν – Το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν και οι νέες προκλήσειςΑυτό δεν κάθεται καλά στο μυαλό του Ερντογάν - Οι νέες προκλήσεις που ετοιμάζει

Φωτιά στα ελληνοτουρκικά προσπαθεί με κάθε τρόπο να βάλει η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βλέπει το παιχνίδι να χάνεται, τη χώρα του να αποδυναμώνεται και τη καρέκλα του να «τρίζει» ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Η Τουρκία που πρόσφατα είδε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να της «κουνάει το δάχτυλο» αναφορικά με το θέμα των S-400 και τη πιθανή ενεργοποίηση τους, ετοιμάζεται να βγάλει όπως είναι ήδη γνωστό, το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν για έρευνες στη Μεσόγειο.

Η πορεία που θα ακολουθήσει το γεωτρύπανο αποτελεί έως τώρα επτασφράγιστο μυστικό για τους Τούρκους σε μια επικοινωνιακή γραμμή που ακολουθήθηκε εκ μέρους τους και στις προ ολίγων μηνών έρευνες.

Αυτό που θεωρείται σχεδόν βέβαιο, είναι η επιθυμία της τουρκικής κυβέρνησης για νέες προκλήσεις γεγονός που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Ελλάδα.

Εξάλλου, οι χειρισμοί του τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ιστικλάλ και οι δηλώσεις του Σοϊλού, μαρτυρούν πως η Τουρκία επιζητεί απεγνωσμένα να στρέψει τη θεματολογία προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο κανάλι του Mega, ο διεθνολόγος, κ. Δεσποτόπουλος, υπάρχει ένα πράγμα το οποίο με τίποτα δεν μπορεί να «χωνέψει» ο Ερντογάν και αυτό αφορά τις ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις.

Ειδικότερα, όπως τόνισε, η Αίγυπτος έχει αποδείξει ότι μένει προσηλωμένη στις σχέσεις της με την Ελλάδα καθώς είναι μία χώρα «κλειδί» στις εξελίξεις για την Μεσόγειο, όχι μόνο γιατί βρίσκεται σε ένα σημείο που οριοθετεί αποκλειστική οικονομική ζώνη με την Ελλάδα και επικαλύπτει το τουρκολυβικό μνημόνιο, αλλά και επειδή θεωρείται ένας εν δυνάμει ενεργειακός κόμβος της Μεσογείου.

Φυσικά, αυτό έχει γίνει εφιάλτης στον Τούρκο πρόεδρο που βλέπει και πάλι την Ελλάδα μπροστά στο δρόμο του να στέκεται σαν εμπόδιο στα σχέδια του.

Με βάση και αυτό λοιπόν, θεωρείται δεδομένο πως η Τουρκία θα επιχειρήσει να ανεβάσει και πάλι τους τόνους το επόμενο χρονικό διάστημα.