Τους πονάει η εναέρια υπεροπλία μας- Τούρκος αναλυτής αποκαλύπτει σχέδιο αιφνιδιαστικού κτυπήματος των ελληνικών αεροδρομίωνΤα ''παπαγαλάκια'' του Ερντογάν για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης: ''Νέα ατζέντα, στρατιωτικός εξοπλισμός από τις ΗΠΑ & κοινό μέτωπο με Γαλλία''.

Νέες τουρκικές προκλήσεις! Αυτή τη φορά μιλά ο απόστρατος αναλυτής Εράι Γκιουτσλουέρ στο CNNTurk και μεταξύ άλλων έχει θέσει τα στάδιο που θα ακολουθήσουν σε μια επικείμενη επίθεση στην Ελλάδα. σύμφωνα με την ιστοσελίδα tourkikanea.gr. 

Ακολουθεί αναλυτικά η τοποθέτηση του:

Στην σύγκρουση η Τουρκία σε πολύ σύντομο διάστημα, -να το πούμε και αυτό- μέσα σε μια-δυο μέρες, με τα πυρά και τους ελιγμούς της επιχείρησης θα έχουμε διασφαλίσει την ανωτερότητα μας στην κατάσταση.  Δηλαδή η πρωτοβουλία πολύ σύντομα θα περάσει στα χέρια μας.  Και η απάντηση στο πώς μπορεί να γίνει αυτό είναι κλασική.  Βλέποντας δηλαδή τις πολεμικές και αμυντικές δυνατότητες μας, σε πρώτο στάδιο, τα αεροδρόμια της Ελλάδας θα αχρηστευτούν. 

Όταν λοιπόν εξουδετερωθούν εκείνες οι αεροπορικές βάσεις και δεν μπορούν  να απογειωθούν τα αεροσκάφη, ε τι θα κάνουν;  Δεν θα μπορούν να απογειώσουν τα αεροσκάφη τους, ενώ και αυτά που πετάνε τι θα γίνουν; Ή θα παραδοθούν ή θα εξουδετερωθούν, θα καταρριφθούν. 
Δηλαδή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η Ελλάδα θα βρεθεί σε αυτή την παράδοξη κατάσταση. Μακάρι να μη συμβεί κάτι τέτοιο αλλά αν συμβεί, να μην εμπιστεύονται κανέναν, κανείς δεν θα μπορέσει να σώσει την Ελλάδα από τα χέρια της Τουρκίας. 

Τα ''παπαγαλάκια'' του Ερντογάν για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης: ''Νέα ατζέντα, στρατιωτικός εξοπλισμός από τις ΗΠΑ * κοινό μέτωπο με Γαλλία''
«Η Ελλάδα σταματάει την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, το οποίο βλέπουν ως εναλλακτική λύση στον Βόσπορο και ισχυρίζονται πως μπορεί να καταστήσει αναποτελεσματική την Τουρκία στο ΝΑΤΟ» σχολιάζει δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet.

Επισημαίνοντας πως η Αλεξανδρούπολη αποτελεί «Σύμβολο της επαναπροσέγγισης ΗΠΑ και Ελλάδας» το δημοσίευμα σημειώνει πως η λειτουργία του λιμανιού ως βάση ανεφοδιασμού για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ το καθιστούν πολύτιμο για την ελληνική κυβέρνηση που σχεδιάζει επίσης να το μετατρέψει σε δυνητικό ενεργειακό κέντρο εγκαθιστώντας εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Τζιτζικώστας: Το Ευρωκοινοβούλιο εξηγήσεις ζητά από την Τουρκία - «Είναι λυπηρό»
«Η Ελλάδα εγκατέλειψε το σχέδιο «Αλεξανδρούπολη». Νέα ατζέντα: στρατιωτικός εξοπλισμός από τις ΗΠΑ και κοινό μέτωπο με τη Γαλλία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah, σχολιάζοντας πως η Αθήνα που είχε ως στόχο να ιδιωτικοποιήσει το μεγαλύτερο λιμάνι της Θράκης, «το οποίο οι ΗΠΑ επιδιώκουν να καταστήσουν ως εναλλακτική λύση στα Στενά» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τελικά δεν θα προχωρήσει τη διαδικασία.

«Ως αιτία εγκατάλειψης του σχεδίου πώλησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ξένες εταιρείες αναφέρεται ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας» σημειώνει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως στην απόφαση ελήφθησαν υπόψη οικονομικοί, αμυντικοί και ενεργειακοί παράγοντες.

Η Sabah γράφει πως : «νέα στρατιωτικά ελικόπτερα θα αποσταλούν στην Αλεξανδρούπολη, η οποία σήμερα χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ, την Αγγλία, την Ιταλία και την Ισπανία για στρατιωτικές αποστολές. Οι ΗΠΑ απέστειλαν 51 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης τον περασμένο Ιούλιο» συμπληρώνοντας πως το επόμενο διάστημα θα φτάσουν στην Ελλάδα 40 έως 50 αμερικανικά ελικόπτερα UH60A BlackHawk, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα UH1.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο τέλος και στη συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας για την απόκτηση νέων πολεμικών πλοίων, με αφορμή την τελετή καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας Belharra του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, παρουσία του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.