"Κόλαση" στην Τουρκία: Έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης-Βίντεο



Η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης της Κωνσταντινούπολης, 5 είναι οι νεκροί και 38 οι τραυματίες

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 12 τραυματίστηκαν έπειτα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε έναν πολυσύχναστο πεζόδρομο στην κεντρική περιοχή της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τοπικό κυβερνήτη, βίντεο που αναρτήθηκαν σε κοινωνικά δίκτυα, αλλά και σε τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδει το CNN Turk, η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Μπεΐογλου, όπου επικράτησαν σκηνές πανικού.

Άγνωστη είναι προς το παρόν η αιτία της έκρηξης, που σημειώθηκε στις 16:20. Υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, αλλά οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα,

Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν επίσης ότι θα μπορούσε να ήταν βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην περιοχή.

Το Reuters μετέδωσε την είδηση για τον έναν νεκρό, ενώ φαίνεται πως υπάρχουν κι άλλοι, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα προσδιοριστεί ο αριθμός τους.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, ωστόσο σύμφωνα με τοπικά κανάλια, που προέβαλαν βίντεο από κάμερα ασφαλείας από την έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ, θεωρείται ότι προκλήθηκε από μια σακούλα με βόμβα που είχε αφεθεί στον δρόμο.

 
Σε συναγερμό ολόκληρη η τουρκική κρατική μηχανή και στρατοχωροφυλακή
Το κουρδικό εργατικό κόμμα “φωτογραφίζει” το γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο Aljazeera, ότι βρίσκεται πιθανότατα πίσω από την σημερινή πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στην κεντρικότερη πλατεία της Κωνσταντινούπολης.   

Πιθανόν οι Κούρδοι, εφόσον αποδειχθεί επίσημα ότι χτύπησαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, να θέλουν να στείλουν μήνυμα  στο  καθεστώς Ερντογάν ότι οποιασδήποτε νέα μαζική τουρκική επίθεση με χημικά στο Βόρειο Ιράκ, θα προκαλούσε μεγάλες επιθέσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, δημιουργώντας “κόλαση” για τον τουρκικό λαό που υφίσταντο μεγάλες καταστροφές και απώλειες.  

«Υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι επρόκειτο για βομβιστή αυτοκτονίας, αλλά δεν έχουμε ακόμη επίσημη δήλωση [για αυτό]», δήλωσε ο κυβερνήτης Sinem Koseoglu στο Al Jazeera από την Κωνσταντινούπολη.

Ο Κοσέογλου είπε ότι "η έκρηξη προκαλεί σοκ, καθώς δεν υπήρξαν πρόσφατες προειδοποιήσεις για επιθέσεις στην πόλη. «Αλλά τα μέτρα ασφαλείας παρέμειναν υψηλά στην περιοχή».

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια έγραψε στο Twitter ότι η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 4:20 μ.μ. (13:20 GMT) της Κυριακής και ότι υπήρξαν νεκροί και τραυματισμοί, αλλά δεν είπε πόσους. Η αιτία της έκρηξης δεν ήταν ξεκάθαρη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk ανέφερε ότι 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Η λεωφόρος είναι μια πολυσύχναστη οδός δημοφιλής στους τουρίστες και τους ντόπιους, περιστοιχισμένη από καταστήματα και εστιατόρια.

Ασθενοφόρα και ασφάλεια φαίνονται μετά από έκρηξη στον πολυσύχναστο πεζόδρομο Istiklal στην Κωνσταντινούπολη. Ασθενοφόρα και ασφάλεια στη λεωφόρο.