Όσο μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Τουρκία «κουνιέται» τόσο το χειρότερο για αυτήνΈκθετη η Άγκυρα και στους Τουρκοκύπριους καθώς απέλασε δημοσιογράφο από το ψευδοκράτος
Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και μαζί και ο ρητορικός παροξυσμός του Ερντογάν.

Οι δύο αυτοί παράγοντες έχουν ενισχύσει αφάνταστα τις ελληνικές θέσεις καθώς λειτουργούν ως απτά παραδείγματα στην φαρέτρα του κάθε Έλληνα διπλωμάτη ή εκπροσώπου της Αθήνας στο εξωτερικό.

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αναφορά Δένδια στην τουρκική επιθετικότητα με αναφορές και στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ώστε να υπάρξουν παραλληλισμοί στο θυμικό των ακροατών του: «Όλοι ξέρουμε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τις απειλές της προς την Ελλάδα. Φυσικά και τις απορρίπτουμε, αλλά αποδεικνύουν την ορθότητα της ελληνικής στάσης, αλλά και το ότι η Άγκυρα απειλεί μια χώρα με την οποία συνορεύει, και ότι με τον τρόπο αυτό αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Χρειάζεται μια ισχυρή καταδίκη. Και λυπάμαι που η Τουρκία δεν διδάχθηκε τίποτα από τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία».

Ειδικά ο Έλληνας υπουργός δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί την Τουρκία καθώς κάθε επιθετική φράση που ξεστομίζουν σε βάρος της Ελλάδας, την παίρνει και την διεθνοποιεί.

Συχνά πυκνά δε υπενθυμίζει το παράνομο και ανιστόρητο των τουρκικών διεκδικήσεων μέσω παραλληλησμών με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κάνοντας το έργο των Τούρκων ακόμα πιο δύσκολο, ειδικά μπροστά στα μάτια των Αμερικανών που και να ήθελαν να κάνουν τα στραβά μάτια, είμαστε σε μια εποχή που δεν μπορούν εύκολα να γυρίσουν από την άλλη και να κάνουν ότι δεν βλέπουν.

Εν τω μεταξύ η Τουρκία πραγματικά κάνει ότι μπορεί προκειμένου να γίνει δυσάρεστη ακόμα και σε δικούς της ανθρώπους.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση των όσων μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων που αναφέρει πως την είδηση ότι ο τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Μπασαράν Ντουζγκιούν δεν έγινε δεκτός στην Τουρκία μετέδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την «Χαβαντίς», ο γενικός διευθυντής της εφημερίδας, Μπασαράν Ντουζγκιούν απελάθηκε από την Τουρκία. 

Ο τουρκοκύπριος δημοσιογράφος ταξίδεψε χθες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Οι τουρκικές αρχές επικαλέστηκαν τον «κώδικα Ν82» και εμπόδισαν την είσοδο του δημοσιογράφου στην χώρα. 

Ο κ. Ντουζγκιούν παρέμεινε σε αναμονή για λίγο στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης και στη συνέχεια επέστρεψε στα κατεχόμενα. 

Προηγουμένως, ο πρώην συντονιστής Τύπου επί Μουσταφά Ακιντζί, Αλί Μπιζντέν, ο ερευνητής και ιατρός Αχμέτ Τζαβίντ Αν, ο πρώην «βουλευτής» και ιατρός Οκάν Νταγλί, ο πρόεδρος της τ/κ συντεχνίας δημοσιογράφων «Basın Sen», Αλί Κισμίρ, η πρώην διευθύντρια του παράνομου «Μπαϊράκ» και δημοσιογράφος Αϊσού Μπαστρί Ακτέρ, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του κόμματος Δρόμος Ανεξαρτησίας, Μουνούρ Ραχβαντζίογλου και ο γενικός γραμματέας του Αριστερού Κινήματος Αμπντουλλάχ Κορκμάζχαν δεν είχαν λάβει άδεια εισόδου στην Τουρκία.

Ο κώδικας περιορισμού «Ν82» αφορά αλλοδαπούς των οποίων η είσοδος στην Τουρκία υπόκειται σε προηγούμενη άδεια. 

ΠΗΓΗ