Μήνυμα σε Τουρκία-Γαλλικό ΜΜΕ: ”Πάει Α. Μεσόγειο το «Σαρλ ντε Γκωλ»”Το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο του γαλλικού στόλου αναχώρησε για αποστολή αυτή την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, με κατεύθυνση την ανατολική Μεσόγειο για αρκετούς μήνες”, αναφέρει γαλλικό ΜΜΕ.

Αναλυτικά:

”Το πολεμικό πλοίο και οι περίπου 1.200 ναύτες του έχουν αποπλεύσει για την ανατολική Μεσόγειο για να βοηθήσουν στην ασφάλεια του εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μπαίνει στον ένατο μήνα.

Το αεροπλανοφόρο δεν θα επιστρέψει στο λιμάνι της Τουλόν πριν από το 2023.”

Tαυτόχρονα, παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα, την Ουάσιγκτον και το Παρίσι σε διπλωματικό επίπεδο βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες σε εξέλιξη, με σκοπό κατά την προεκλογική περίοδο και –κυρίως– στη συνέχεια κατά το χρονικό διάστημα έως τις πιθανές δεύτερες εκλογές –όπου θα υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση– να βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή και αεροπλανοφόρων.

Η λογική πίσω από τον συγκεκριμένο σχεδιασμό στοχεύει να δημιουργήσει μια σειρά από παράγοντες αποθάρρυνσης δημιουργίας προβλημάτων από την Τουρκία στο Αιγαίο.