Ινδικοί ”κεραυνοί” κατά Άγκυρας: ”Εμπλοκή της Τουρκίας στο Κασμίρ-Σχέδιο Ερντογάν για ισλαμικό τόξο”Αποκαλύψεις-”βόμβα” έχουμε από τα ινδικά ΜΜΕ κατά της Τουρκίας που θα συζητηθούν!

Αναλυτικά:

”Νέες τακτικές εκφοβισμού από την τρομοκρατική ομάδα The Resistance Front (TRF), παρακλάδι της Lashkar-e-Taiba (LeT), δημιούργησαν πρόσφατα μεγαλύτερη ένταση μεταξύ των δημοσιογράφων στην κοιλάδα, αναφέρει το news18.com

Σε αξιολόγηση των υπηρεσιών πληροφοριών, η Τουρκία έδωσε καταφύγιο σε δυσαρεστημένους δημοσιογράφους από το Κασμίρ για λογαριασμό της ISI του Πακιστάν.

Οι δημοσιογράφοι στο Κασμίρ έχουν αντιμετωπίσει συχνά απειλές για τη ζωή τους και τουλάχιστον 20 από αυτούς έχουν σκοτωθεί από τη δεκαετία του 1990. Οι νέες τακτικές εκφοβισμού από την τρομοκρατική ομάδα The Resistance Front (TRF), παρακλάδι της Lashkar-e-Taiba (LeT), δημιούργησαν πρόσφατα μεγαλύτερη ένταση μεταξύ των δημοσιογράφων στην Κοιλάδα.

Οι απειλητικές επιστολές που αναφέρουν ονόματα δημοσιογράφων δεν είναι παρά μια προσπάθεια να σταματήσουν τα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν γεγονότα στο Κασμίρ, ανέφεραν πηγές πληροφοριών.

Αυτά τα μέσα ενημέρωσης καλούνται να μην αναφέρουν ιστορίες εθνικού ενδιαφέροντος σχετικά με τα πατριωτικά αισθήματα των ντόπιων κατοίκων του Κασμίρ, είπαν.

Φέτος, οι εφημερίδες στο Κασμίρ πλημμύρισαν με ιστορίες για ανύψωση τριχρωμιών σε όλη την περιοχή, κάτι που και πάλι ήταν μόνο αυτό που συνέβαινε στην Κοιλάδα.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέμειναν επίσης γεμάτα με βίντεο που δείχνουν παιδιά να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο και να συμμετέχουν στο Azadi Ka Amrit Mahotsav.

Τα τρέχοντα γεγονότα στο έδαφος δεν ταιριάζουν σε κάποιους ανθρώπους, είπαν οι πηγές πληροφοριών.

Για να σταματήσει αυτά τα πράγματα, η υπηρεσία κατασκοπείας του Πακιστάν ISI αποφάσισε να βάλει στο στόχαστρο δημοσιογράφους στο Κασμίρ ώστε να σταματήσουν να αναφέρουν γεγονότα, ανέφεραν οι πηγές.

Ένα blog που λειτουργεί από το Πακιστάν διεξάγει εκστρατείες συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον διαφόρων δημοσιογράφων και ακτιβιστών με έδρα το Κασμίρ. Μετά από έρευνες, είναι σαφές ότι ο τρομοκράτης Mukhtar Baba διευθύνει το blog.

Πρώην κάτοικος του Σριναγκάρ, ο Μουχτάρ Μπάμπα δεν υπήρξε ποτέ ενεργός δημοσιογράφος, αλλά ήταν υπάλληλος υποδοχής. Αργότερα, ίδρυσε ένα πρακτορείο δημοσίων σχέσεων (PR) «Kashmir Media PR and Kashmir Events», αλλά απέτυχε. Στη συνέχεια, ξεκίνησε μια πύλη ειδήσεων με έναν άλλο δημοσιογράφο.

Σε αυτό το εγχείρημα, πραγματοποίησε μια καμπάνια συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της J&K Bank αφού δεν έλαβε διαφημίσεις από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Ο Μουχτάρ Μπάμπα ήταν μέλος της Χεζμπολάχ τη δεκαετία του 1990.

Πούλησε τουφέκια AK σε αντίπαλες τρομοκρατικές ομάδες και πετάχτηκε έξω χωρίς τελετές.

Εντάχθηκε στον ηγέτη των αυτονομιστών του Κασμίρ Masarat Alam το 2010 με έναν κεντρικό ρόλο στην καλοκαιρινή αναταραχή του 2010.

Ο Μπάμπα παντρεύτηκε δύο φορές και χώρισε και τις δύο γυναίκες. Με την πρώτη του σύζυγο, έχει δύο κόρες.

Από το 2017 μάζευε δημοσιογράφους σε εστιατόρια το βράδυ. Τους κήρυττε για τον «Αζάντι».

Σε μια αξιολόγηση των υπηρεσιών πληροφοριών, η Τουρκία έδωσε καταφύγιο σε αυτούς τους δυσαρεστημένους δημοσιογράφους για λογαριασμό της ISI.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει έναν μουσουλμανικό κόσμο για το πολιτικό του όφελος και για αυτό συνδέεται με πολλές μουσουλμανικές χώρες συμπεριλαμβανομένου του Πακιστάν, ανέφεραν οι πηγές.

Για αυτό, φέρεται να έχουν προσλάβει πολλούς δημοσιογράφους και άτομα με έδρα το Κασμίρ που δημιουργούν εντάσεις και διαχειρίζονται πύλες ειδήσεων.

Στο πρόσφατο παρελθόν, ο Μουχτάρ Μπάμπα έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από δέκα ταξίδια στο Πακιστάν από την Τουρκία.

Η Τουρκία ταιριάζει στην ISI, καθώς είναι εύκολο να αποκηρύξει τις δραστηριότητές της και να λειτουργήσει σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον, ανέφεραν οι πηγές. Ο Τούρκος πρόεδρος χάνει την πολιτική του στο εσωτερικό και κοιτάζει έξω για να αποκτήσει καθεστώς υπερδύναμης, πρόσθεσαν.

Η οικονομία της χώρας είναι σε πολύ κακή κατάσταση, αλλά ο Ερντογάν δημιουργεί εντάσεις με όλους τους ξένους συμμάχους του, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Το Κατάρ και η Τουρκία έχουν μια κοινή ιδεολογία στην υποστήριξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και άλλων ισλαμιστικών ομάδων όπως η Χαμάς. Και πρόσφατα είδαμε το Κατάρ να προσκαλεί τον Ζακίρ Νάικ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA», είπε ένας αξιωματούχος.

Ο Ερντογάν λέει ότι οι μουσουλμάνοι αναζητούν λύσεις στις δυτικές πρωτεύουσες για τα προβλήματά τους, αντί να απευθύνονται στους μουσουλμάνους αδελφούς και αδελφές τους για βοήθεια. Προσπαθεί να αναζωογονήσει την υποστήριξη με τη μορφή της μουσουλμανικής Ούμα, και ισλαμικά κράτη όπως το Πακιστάν και η Μαλαισία την έχουν υποστηρίξει ενεργά.

Η Άγκυρα έχει δώσει ειδικές διευκολύνσεις σε μουσουλμάνους φοιτητές από το Κασμίρ για εισαγωγή σε επαγγελματικά ιδρύματα. Η κόρη του αείμνηστου Syed Ali Shah Geelani διευθύνει έναν ιστότοπο από την Άγκυρα που προπαγανδίζει βίαιες εκπομπές κατά της Ινδίας και κατά των Ινδουιστών.

Πολλοί φοιτητές από το Κασμίρ έχουν ενταχθεί σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Άγκυρα και τους προσεγγίζουν πράκτορες της ISI και τους κάνουν πλύση εγκεφάλου, ανέφεραν πηγές.

Κορυφαίες πηγές πληροφοριών λένε ότι είναι σημαντικό για αυτές τις ομάδες να συνεχίσουν να αναβιώνουν το ζήτημα του Κασμίρ, ώστε να μπορούν να παίζουν με αυτό και ταιριάζει επίσης στο Πακιστάν να μην πιαστούν.”