Ισραηλινά τεθωρακισμένα οχήματα έκαναν την εμφάνισή τους με τον ουκρανικό στρατό



Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες οχημάτων «Amir» με τις ουκρανικές δυνάμεις, οχήματα που παράγει η ισραηλινή ιδιωτική εταιρεία Gaia.

  Σύμφωνα με την ισραηλινή «Makan»,  τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα ισραηλινής κατασκευής εντοπίστηκαν με τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή της Χερσώνας.

 Δεν υπήρχαν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα οχήματα έφτασαν στην Ουκρανία και βίντεο δείχνουν άλλες σκηνές συμμετοχής οχήματος του ίδιου τύπου σε στρατιωτικές κινήσεις στην περιοχή της Χερσώνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ισραήλ ανακοίνωσε την άρνησή του να προμηθεύσει το Κίεβο με όπλα και εξοπλισμό.

Η Jerusalem Post επικαλέστηκε τον απερχόμενο υπουργό Άμυνας Benny Gantz που είπε ότι «το Τελ Αβίβ δεν έχει τις παραγωγικές δυνατότητες για να παράσχει στην Ουκρανία συστήματα αεράμυνας».

«Φαίνεται ότι το Ισραήλ θα προμηθεύσει το καθεστώς του Κιέβου με όπλα και αυτή είναι μια πολύ απερίσκεπτη κίνηση, η οποία θα καταστρέψει όλες τις μεταξύ μας σχέσεις», είχε δηλώσει ο αναπληρωτής γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον περασμένο μήνα.

Τα οχήματα ανθεκτικά στις νάρκες Amir 4×4, που παράγονται από την Gaia Automotive Industries, είναι ικανά να μεταφέρουν 12 άτομα ή να απομακρύνουν τραυματίες από το πεδίο της μάχης και μπορούν επίσης να μεταφέρουν 14 τόνους πυρομαχικών ή άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό στο πεδίο της μάχης.

Το θωρακισμένο όχημα βασίζεται στο αμερικανικό μηχανικό πλαίσιο Ford F550.