ΚΙΝΑΛ: Τροπολογίες στη ΒτΕ με αιτήμτα των στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων για ασφαλιστικά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

«Μία ακόμη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στήριξης των δίκαιων αιτημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για ασφαλιστικά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα απέβη άκαρπη λόγω της άκαμπτης στάσης της κυβέρνησης»

Στο υπό συζήτηση στη βουλή Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο: «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις», κατατέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι υπ’ αριθμ. 1480-126/23.11.22, 1481-127/23.11.22 και 1482-128/23.11.22 τροπολογίες, από την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κα Ευαγγελία Λιακούλη, και τους βουλευτές του Κινήματος, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, κ. Γεώργιο Φραγγίδη και κ. Γεώργιο Μουλκιώτη, κατόπιν προτάσεων του Τομέα Άμυνας, με θέματα:

1. «Διπλασιασμός χρόνου υπηρεσίας προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί σε μονάδες εκστρατείας»,
2. «Μισθολογική κατάταξη σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών» και
3. «Κάλυψη του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη από τον κρατικό προϋπολογισμό στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για πρόωρη αποστρατεία/συνταξιοδότησή τους με ευθύνη της Υπηρεσίας».

Με τις υπόψη τροπολογίες καταβάλλεται μία ακόμη προσπάθεια από το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής στήριξης των δίκαιων αιτημάτων των στελεχών των ΕΔ και κατάθεσης προτάσεων προς επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων τους. Μετά από πολλές παρεμβάσεις μας, τόσο μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου όσο και μέσω κατάθεσης σχετικών τροπολογιών, ο Υπουργός, για πολλοστή φορά, δεν κάνει δεκτές τις προτάσεις μας προς επίλυση των προβλημάτων των στελεχών, ενώ τα αφήνει χωρίς καμία μέριμνα. Μόνο στην πρόσφατη Ημερήσια Διαταγή του, στο πλαίσιο της εορτής των ΕΔ, εκθειάζει τα στελέχη για την προσφορά τους στο δύσκολο έργο που επιτελούν. Για άλλη μία φορά όμως, μένει μόνο στα λόγια … καμία ενέργεια για τα στελέχη.

Στις υπόψη τροπολογίες αναφέρεται αναλυτικά ότι:



1. Δελτίο Τύπου Για Τροπολο... by enoplos.gr