Πρόσθετη Αμοιβή Πληρωμάτων Πολεμικών Πλοίων



Ερώτηση Στ. Γκίκα και Δ. Χατζηδάκη για τη Θέσπιση πρόσθετης Αμοιβής για τα Πληρώματα Πολεμικών Πλοίων που βρίσκονται σε Αποστολή

Ερώτηση προς τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών για τη θέσπιση πρόσθετης αμοιβής για τα πληρώματα Πολεμικών Πλοίων που βρίσκονται σε Αποστολή κατέθεσαν στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου οι Βουλευτές Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας και Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Διονύσης Χατζηδάκης οι οποίοι προέρχονται άλλωστε από το Πολεμικό Ναυτικό.

Στο κείμενο της Ερώτησης οι Βουλευτές αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στην ομιλία του από το βήμα της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 21 παρεμβάσεις για την στήριξη κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων απέναντι στις οικονομικές δυσκολίες που προκαλεί η ενεργειακή κρίση. Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε η θέσπιση πρόσθετης αμοιβής για τα πληρώματα Πολεμικών Πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή, που αποτελεί χρόνιο αίτημα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς οι υπηρετούντες στα Πολεμικά Πλοία βρίσκονται το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μακριά από τις οικογένειές τους.

Οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι η πρόσθετη αμοιβή θα δώσει ανάσα στις οικογένειες των πληρωμάτων των Πλοίων του Στόλου, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης.

Καθώς η συγκεκριμένη αμοιβή δεν έχει θεσπιστεί έως σήμερα, οι δύο Βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών πότε προβλέπεται η υλοποίησή της.