Τουρκία: Γέλιο από την πρώτη δοκιμή του τουρκικού υπερ – drone – Είστε σίγουροι ότι πετάει;Τουρκία: Γέλιο από την πρώτη δοκιμή του τουρκικού υπερ – drone KIZILELMA (Κόκκινη Μηλιά) το οποίο δεν… είναι σίγουρο ότι τελικά μπορεί να πετάξει.

Οι Τούρκοι ζουν στον… πυρετό του KIZILELMA.

Το KIZILELMA είναι ένα τουρκικο, στελθ, επιθετικό drone, το οποίο και υπάρχει σχεδιαμός να πετάξει το 2023.

θα έχει επιχειρησιακό υψόμετρο 35.000 πόδια (10.000 μ.) με κινητήρα AI-25TLT που παράγεται από την τουρκο-ουκρανική κοινοπραξία Black Sea Shield.

Αναμένεται να επιχειρεί από το τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο TCG Anadolu LHD ενώ να σημειωθεί πως το KIZILELMA μεταφράζεται στα ελληνικά κόκκινο μήλο, (σ.σ. red apple).

Στην πρώτη του δοκιμαστική διαδικασίας τροχοδρόμησης το KIZILELMA εμφανίστηκε με κάποια εμφανή προβλήματα στην κατασκευή, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι αυτοί που αναρωτήθηκαν αν τελικά μπορεί να… πετάξει.

Στελθ με… εμφανή πριτσίνια δύσκολο να υφίσταται.

Πάντως οι Τούρκοι σημειώνουν πως θα γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις στα επόμενα πρωτότυπα ενώ αναφέρουν πως δεν θα είναι όλα τα μοντέλα ίδια, αφού κάποια θα είναι LO (Low Observable) δηλαδή χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth) κάποια άλλα VLO (Very LO) ενω δεν θα είναι και όλα υπερηχητικά.


ΠΗΓΗ