Iσραηλινοί: Ενοχλητική η Τουρκία – Θα έπρεπε καιρό να την πετάξουν εκτός ΝΑΤΟ



Iσραηλινοί: Ενοχλητική η Τουρκία, σημειώνουν ισραηλινά ΜΜΕ ενώ σύμφωνα με άρθρο γνώμης θα έπρεπε «καιρό να την πετάξουν εκτός ΝΑΤΟ».

Σύμφωνα με το newsrael.com, οι αυξανόμενες «εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τροφοδοτούν τους φόβους για πόλεμο μεταξύ δύο μελών της συμμαχίας του ΝΑΤΟ».

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι υπάρχει «ένα μοτίβο που πρέπει να διακρίνει κανείς στην ισλαμική Τουρκία υπό τον Ερντογάν, τη συνεχιζόμενη παλαιστινιακή τζιχάντ εναντίον του Ισραήλ και τον πόλεμο κατά της Ινδίας στο Κασμίρ».

«Σε κάθε περίπτωση, το Ισλάμ απέτυχε να κρατήσει αυτά τα εδάφη, και μια οργή που βράζει επιμένει να οδηγεί σε κάθε είδους επιθετικότητα, ενώ οι Μουσουλμάνοι φέρονται ως θύματα», σημειώνεται.

«Η Τουρκία δεν θα έπρεπε να είναι εξαρχής στο ΝΑΤΟ και δεδομένης της ενοχλητικής παρουσίας της, θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να είχε πεταχτεί έξω», αναφέρει μεταξύ άλλων το newsrael.com.

«Ο Ερντογάν έχει δηλώσει επανειλημμένα τον στόχο του για μια αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τον Ιούνιο, απείλησε την Ελλάδα και την προειδοποίησε “να μείνει μακριά από ενέργειες που θα οδηγήσουν σε λύπη, όπως έγινε πριν από έναν αιώνα”», τονίζεται.