Αφού τα μικρασιατικά παράλια θα είναι βάση των τουρκικών βαλλιστικών πυραύλων η λύση είναι πύραυλοι M57 ATACMSΣτόχος της Ελλάδος η εξουδετέρωση των τουρκικών συστοιχιών σε βάθος 300 χλμ στα μικρασιατικά παράλια-Δεν φτάνουν οι μη αναβαθμισμένοι πύραυλοι RM-70 στα νησιά

ΗΤουρκία και ειδικά ο Ερντογάν, έχει επιδοθεί σε έναν τεράστιο ψυχολογικό πόλεμο κατά της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας και του ελληνισμού γενικότερα, με τις διθυραμβικές ανακοινώσεις για πυραύλους “ΤΥΦΩΝΑΣ”, και άλλα όπλα, ώστε να επηρεάσει την όλη κατάσταση υπέρ του, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η επανάληψη της απειλής από μέρους του Τούρκου προέδρου, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις “θα έρθουν βράδυ” συνεχώς, έχει τον σκοπό της, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μην ληφθεί υπόψιν σοβαρά.

Πως μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδια του τουρκικού γενικού επιτελείου με τους βαλλιστικούς πυραύλους   
Είναι γνωστό ότι διαθέτουμε στα νησιά πυραυλικά συστήματα RM-70( τα οποία λύσσαξαν να αποσύρουμε οι Τούρκοι) με εμβέλεια προς το παρόν στα 17 χλμ, ενώ ακόμη αναμένουμε την αναβάθμιση τους στα 45 χλμ, κάτι που σίγουρα είναι στα  μείον της όλης ελληνικής εξοπλιστικής προσπάθειας.

Όχι μόνο δεν πρέπει να παραβλέψουμε τις “κραυγές” Ερντογάν και άλλων “συναφών αξιωματούχων του”, αλλά θα πρέπει να προμηθευτούμε άμεσα και με κάθε τρόπο αμερικανικούς πυραύλους M57 ATACMS με εμβέλεια 300χλμ.

Παράλληλα θα αναβαθμίσουμε τους πυραύλους M-142 και M-270  στην ανώτερη έκδοση Μ-57Ε1, σε συνδυασμό παρουσίας ελληνικών drone που θα ελέγχουν τα πάντα σε ολόκληρο τον νοητό άξονα από την Θάσο μέχρι την Γαύδο.

Με αυτά τα πυραυλικά συστήματα (M57 ATACMS) και με την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων που έχει στην διάθεση του το ελληνικό οπλοστάσιο, θα δημιουργήσουμε μια περιοχή άρνησης πρόσβασης στους Τούρκους στα μικρασιατικά παράλια βάθους 300 χλμ, που δεν θα “επιτρέπεται” την ανάπτυξη κινητών συστοιχιών για κανένα είδους βαλλιστικού πυραύλου ( BORA-ATMACA-TAYFUN-GEZGIN).

Για τις περιοχές πέραν αυτού του βάθους θα αναλάβει τον ρόλο της σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως, η ελληνική πολεμική αεροπορία, Rafale, F-16 VIPER και αργότερα πιθανότατα τα F-35.

Ελληνικά πυραυλικά συστήματα στα νησιά του Αιγαίου

Ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων τύπου MLRS της ΑΣΔΕΝ σε συνάρτηση με την προμήθεια σύγχρονων κατευθυνόμενων πυρομαχικών μεγάλης εμβέλειας και τρομερής ακρίβειας στα νησιά μας, θα “σπρώξουν” τα τουρκικά πυραυλικά συστήματα βαθιά στην τουρκική ενδοχώρα, αφού σε περίπτωση ανάπτυξη τους θα βρεθούν στο βεληνεκές των ελληνικών συστημάτων.

Είναι αλήθεια , οι Τούρκοι εργάζονται εδώ και μερικά χρόνια πολύ σκληρά με στόχο να ελέγξουν το Αιγαίο καθιστώντας το σε μια θαλάσσια πλήρως ελεγχόμενη περιοχή στα συμφέροντα τους.

Σχέδιο της Άγκυρας ο έλεγχος του Αιγαίου και στην Ανατολικής Μεσογείου
Η Τουρκία εγκαθιστά εδώ και καιρό 11 σταθμούς ραντάρ επιφανείας ως μέρος της πρώτης φάσης του Συστήματος Ραντάρ Ακτοφυλακής (SGRS), με στόχο τον πλήρη έλεγχο του Αιγαίου στον τομέα έρευνας και διάσωσης CSAR, ενώ ουσιαστικά αποβλέπει σε κάτι ακόμα χειρότερο.

Η ουσία όμως της τουρκικής αντίδρασης το επόμενο διάστημα, η οποία θα κάνει την εμφάνιση της σύμφωνα με εκτιμήσεις ταυτόχρονα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, αφορά στην παρεμπόδιση με κάθε τρόπο του αγωγού East Med, ο οποίος σύμφωνα με νέα σχέδιο θα μεταφέρει ισραηλινό, ελληνοκυπριακό, αιγυπτιακό, ελληνικό και....σαουδαραβικό πετρέλαιο στην Ευρώπη (σε αγωγό που θα φτάνει από την Σ.Αραβία κοντά στο Σουέζ), αλλάζοντας τον ρουν του ενεργειακού χάρτη του κόσμου.

Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδο για την Ελλάδα να παίξει όλα τα ρέστα της, ειδικά μετά την εκλογή Νετανιάχου, και να κερδίσει στην κόντρα με την Τουρκία μία και καλή, αφού όταν κατασκευαστεί ο αγωγός φυσικού αερίου East Med, οι Τούρκοι δεν μπορούν να σηκώνουν στην περιοχή μας ούτε χαρταετό χωρίς άδεια.