Δεν μας προλαβαίνουν οι Τούρκοι: Έρχονται τον Ιανουάριο τρία νέα Rafale F-3R μαζί με 50 αρματοφορείς OSHKOSH για τον ελληνικό στρατόΣυνεχείς παραλαβές οπλικών συστημάτων από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δια πάσαν “τουρκική νόσον…”

Κυριολεκτικά δεν μας προλαβαίνουν οι Τούρκοι όσον αφορά τις παραλαβές οπλικών συστημάτων, από μαχητικά Rafale F-3R μέχρι τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα M-1117 και 50  αρματοφορείς OSHKOSH για μεταφέρουμε τα άρματα μας οπουδήποτε.

Την ίδια περίοδο συζητάμε για την περίπτωση παραλαβής αριθμού μεταγωγικών αεροσκαφών C-130J από την Βρετανία, ενώ εκκρεμούν αρκετές ακόμη παραδόσεις οπλικών συστημάτων.

Μπορεί να είναι καλοί οι “φίλοι” και οι “ σύμμαχοι” μας, αλλά μόνοι μας θα αντιμετωπίσουμε την τουρκική νεο-Οθωμανική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Έβρο το επόμενο διάστημα.      

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο, αναμένουμε “τα 3 νέας κατασκευής μαχητικά Rafale F-3R της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τα οποία είναι ήδη σε δοκιμαστικές πτήσεις στο Μπορντώ εν αναμονή της παράδοσης τους.Πρόκειται για μονοθέσια 450 και 453, και ένα διθέσιο 441”.

Περιττό να τονίσουμε την κατακόρυφη αναβάθμιση της ισχύς της αεροπορίας μας από το Ιανουάριο που θα τα παραλάβουμε, και τα “ουρλιαχτά” των Τούρκων περί δήθεν ελληνικών εξοπλισμών με στόχο την Τουρκία.

Συνεχείς παραλαβές οπλικών συστημάτων από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αλλάζουν τα πάντα
Επίσης αναμένουμε μια τεράστια παρτίδα από τα τροχοφόρα οχήματα M-1117, ενώ μέσω EDA θα παραλάβουμε 50 τρομερούς αρματοφορείς OSHKOSH, για να μετακινούμε τα άρματα μάχης  μας, οπουδήποτε στην ελληνική επικράτεια.

Στις αρχές του 2023, η Ελλάδα πρόκειται να παραλάβει τέσσερα περιπολικά κλάσης που ανήκαν στην αμερικανική ακτοφυλακή.

Αυτά τα σκάφη θα αντικαταστήσουν μερικά πολύ παλιά σκάφη παράκτιας περιπολίας, αφού λάβουν ορισμένες σημαντικούς εκσυγχρονισμούς, συμπεριλαμβανομένου του νέου οπλισμού.

Από το τέλος του έτους, και πιθανότατα στις αρχές του 2024, η Ελλάδα θα λάβει πέντε ναρκαλιευτικά σκάφη κλάσης Alkmaar από το Βασιλικό Ναυτικό της Ολλανδίας (Koninklijke Marine) που θα αντικαταστήσουν το μοναδικό σκάφος μας Hunt-class (αφού το έτερο σκάφος, ΚΑΛΥΣΤΩ, ενεπλάκη σε σύγκρουση με ένα εμπορικό φορτηγό πλοίο και βγήκε εκτός λειτουργίας).

Από το 2023 έως το τέλος του 2025, το Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει να εξοπλίσει τα τέσσερα περιπολικά πλοία κλάσης ΜΑΧΗΤΗΣ  (HSY56A) και τα τέσσερα Mk V SOC, με πυραύλους Rafael’s Spike NLOS και ER II ATGM, αλλά και ηλεκτρο-οπτικό αισθητήρα.

Με δεδομένη την αεροναυτική μορφή οποιασδήποτε πιθανής σύγκρουσης με την Τουρκία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ο εκσυγχρονισμός του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας είναι μονόδρομος.

Σε λιγότερο από πέντε χρόνια, η Ελλάδα θα ανατρέψει τη ναυτική  ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία, μετά την αεροπορική, προικισμένη με νέα οπλικά συστήματα που είχε να δει από την εποχή των Βαλκανικών πολέμων και αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο.

Όλα μπορούν να διορθωθούν στο μέτρο του δυνατού, αφού η  οικονομική και η ενεργειακή κρίση θα βρει λύση με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, δίνοντας λύση μετά από μερικά χρόνια και στο δυσβάσταχτο χρέος της χώρας μας.

Η απώλεια όμως εθνικού εδάφους σε κάθε κακό σενάριο, θα ήταν η τέλεια καταστροφή για την χώρα μας, αφού ότι χάνεται με πόλεμο κερδίζεται με πόλεμο, και αυτό ισχύει και για την μαρτυρική Κύπρο μας, που το Βόρειο κομμάτι της στενάζει κάτω από την οθωμανική μπότα από το 1974.