Ανακοινώνεται νέο επίδομα για το 2023, πληρωμή εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις



Νέες επιδοτήσεις αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το Σάββατο, με την ψήφιση του προϋπολογισμού το Σάββατο στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως έχει κλειδώσει νέα επιταγή ακρίβειας ή αλλιώς ένα νέο food pass το οποίο μένει να διευκρινιστεί εάν θα δίνεται σε μηνιαίες δόσεις έως τον Απρίλιο του 2023 ή θα δοθεί εφάπαξ.

Συγκεκριμένα, η νέα επιταγή ακρίβειας θα χορηγηθεί με «σκληρά» εισοδηματικά κριτήρια. Συγκεκριμένα αναμένεται αυτά αναμένεται να κλείσουν στα 30.000 ευρώ για άγαμο και έως 45.000 ευρώ για έγγαμο με 4 παιδιά.

Η νέα επιταγή ακρίβειας αναμένεται να δοθεί είτε εφάπαξ με το ποσό να φτάνει τα 150-200 ευρώ ή να δίνεται με τον μήνα με την δόση να φτάνει τα 50 ευρώ.

Οι παροχές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν σταματούν εκεί καθώς, αναμένεται να επεκταθεί η επιδότηση 0,25 ευρώ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Παράλληλα, εξετάζεται να αυξηθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων κατά 50 ευρώ. Τέλος εξετάζεται επαναφορά των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα που έχουν «παγώσει» από το 2012.