Το τεράστιο λάθος που κάνουν οι Τούρκοι με τους πυραύλους που απειλουν την Ελλάδα – Γιατί θα πάθουν μεγαλη ζημιάΣυντάκτης: Λευτέρης Παυλίδης

Οι Τούρκοι έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό μία άκρως επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας, απειλώντας μάλιστα με πυραυλικά χτυπήματα ακόμα και στην Αθήνα ή τα αεροδρόμια της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ακόμα και όσα βρίσκονται στην Δυτική Ελλάδα.

Όμως, οι Τούρκοι, στην… προσπάθειά τους να αποδείξουν πως έχουν τις δυνατότητες να επιτύχουν τέτοια χτυπήματα (σ.σ. ακόμα και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για χτύπημα στην Αθήνα), εμφάνισαν χάρτες με τις εμβέλειες των τουρκικών πυραύλων και από που θα μπορούσαν να χτυπήσουν ελληνικούς στόχους.


Έτσι, δόθηκε η δυνατότητα στους Έλληνες επιτελείς να κάνουν τις πρώτες τους αναλύσεις, αναφορικά με τις τουρκικές δυνατότητες καθώς και να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό για την καταστροφή των πιθανών θέσεων των τουρκικών πυραύλων.

Να σημειωθεί πως η Ελλάδα δεν… χρειάζεται να περιμένει ένα τουρκικό πύραυλο να εκτοξευτεί αλλά μπορεί να καταστρέψει την βάση του.

Επίσης, με τους Patriot που διαθέτει η Ελλάδα, έχει την δυνατότητα να αναλύει έως 170 στόχος ταυτόχρονα (σ.σ. η κάθε συστοιχία Patriot).

Οι Τούρκοι, με τις δηλώσεις τους, έχουν προκαλέσει εκνευρισμό σε Ε.Ε. και ΗΠΑ, με την Ελλάδα να έχει πλέον στα χέρια της μία πρώτης τάξης δικαιολογία, ώστε να ζητήσει και επίσημα από το Ισραήλ το Iron Dome.

Πηγή: geostratigika.gr