Την ερχομένη εβδομάδα η άφιξη στην Ελλάδα ακόμη 4 Marder 1A3



Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις αρχές της επομένης εβδομάδας, αναμένεται να φτάσει από την Γερμανία μία ακόμη παρτίδα από τα 40 μεταχειρισμένα ΤΟΜΑ Marder 1A3 που προορίζονται για τον Ελληνικό Στρατό. Πρόκειται για την τρίτη παρτίδα, μετά τις πρώτες δύο από 6 και 4 οχήματα που παραλήφθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο. Με την νέα παρτίδα 4 οχημάτων, ο συνολικός αριθμός σε ελληνική υπηρεσία θα ανέλθει σε 14.

Όπως είχαμε σημειώσει, τα Marder 1A3 που παρουσιάσθηκαν στην στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, ήταν επανδρωμένα από προσωπικό με το έμβλημα της XXV Ταξιαρχίας Πεζικού που εδρεύει στο Πετροχώρι Ξάνθης, δηλαδή ανήκε στο 645 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού.

Τα 4 νέα οχήματα που παραδίδονται από την Rheinmetall, αναχώρησαν την περασμένη Τρίτη 6 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι μαζί με αυτά, παραλαμβάνονται και δύο πύργοι που χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Πρόκειται για εκπαιδευτικά συγκροτήματα αιθούσης, στα οποία γίνεται η πρώτη εξοικείωση – εκπαίδευση του αρχηγού πληρώματος και του πυροβολητή στην διακοπτολογία και τα χειριστήρια.