Μυστήριο: Bayraktar-Εξαφανίστηκαν ΟΛΑ τα τουρκικά drone από την Ουκρανία



Ξαφνική εξαφάνιση των Bayraktar τόσο από το πεδίο της μάχης όσο και από τα μέσα ενημέρωσης.

Bayraktar: Εξαφανίστηκαν ΟΛΑ τα τουρκικά drone από την Ουκρανια με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για μυστήριο.

«Η αεροπορική άμυνα της Ρωσίας ή η διπλωματία πίσω από την εξαφάνισή τους;», σημειώνει το eurasiantimes.com.

Ενω οι Τούρκοι εμφάνιζαν τα τουρκικά drones Bayraktar TB2 ως το «ιδανικό όπλο» που θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία, τα UAV τουρκικής προέλευσης «έχουν πλέον εξαφανιστεί σε μεγάλο βαθμό από το πεδίο της μάχης, εγείροντας αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά τους».

«Η επιτυχία των τουρκικών drones καλύφθηκε εκτενώς στα μέσα ενημέρωσης στα αρχικά στάδια του πολέμου. Η επιτυχία αυτών των drones τεκμηριώθηκε σε αμέτρητα βίντεο που κοινοποιήθηκαν έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που απεικονίζουν ουκρανικά drones να αποδεκατίζουν τις ρωσικές προόδους», σημειώνεται.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το eurasiantimes.com η «ξαφνική εξαφάνιση αυτών των drones τόσο από το πεδίο της μάχης όσο και από τα μέσα ενημέρωσης έχει μπερδέψει πολλούς αναλυτές που προσπαθούν να καταλάβουν το σκεπτικό πίσω από τη δράση».

Ρωσικές αναφορές υποστηρίζουν ότι από την έναρξη της σύγκρουσης, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν καταρρίψει τουλάχιστον 130 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ωστόσο, τονιζεται ότι το ρωσικό νούμερο «διαφέρει δραματικά από τον αριθμό των drones που στέλνει η Τουρκία. Η Ουκρανία έχει λάβει 50 drones, σύμφωνα με την Τουρκία».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε θέσει όρους στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσει να παραδίδει τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία για να κρατήσει ζωντανή τη συμφωνία για το φυσικό αέριο. «Ως αποτέλεσμα, η Τουρκία φέρεται να μην πραγματοποιεί παραδόσεις νέων drone TB2 στην Ουκρανία», υπογραμμίζεται.