Ηχηρή απάντηση Α/ΓΕΕΘΑ σε Ερντογάν: «Δεν φοβόμαστε κανέναν, είμαστε έτοιμοι για όλα...»



Γράφει η Γεωργία Γαραντζιώτη - ΠΗΓΗ: POLITICAL - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

«Η αντίδραση σε κάθε απόπειρα αμφισβήτησης της κυριαρχίας θα είναι αδυσώπητη», διεμήνυσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μετά τις απειλές Ερντογάν ότι θα χτυπήσει με βαλλιστικούς πυραύλους Tayfun την Αθήνα.

«Προετοιμαζόμαστε για όλα. Έχουμε απαντήσεις για όλα τα σενάρια. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι δύσκολος αντίπαλος, ισχυρός και, αν χρειαστεί, θα γίνει αδυσώπητος! Αυτό το ξέρουν όλοι, και οι φίλοι και οι εταίροι και οι σύμμαχοι και όσοι αυτοπροσδιορίζονται αντίπαλοι και εχθροί. Σεβόμαστε τους πάντες, δεν φοβόμαστε κανέναν και απαιτούμε σεβασμό από όλους!», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Στρατηγός Κ. Φλώρος στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, μιλώντας σε δημοσιογράφους αμέσως μετά το πέρας της ελληνοαμερικανικής συνεκπαίδευσης ειδικών επιχειρήσεων στη Νέα Πέραμο, παρουσία και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνη.

Την ώρα που η Άγκυρα κινείται κόντρα στο κλίμα της διεθνούς συγκυρίας και παραμένει πιστή στο αναθεωρητικό της αφήγημα, η Αθήνα ενδυναμώνει συνεχώς τις συμμαχίες της με χώρες που η Τουρκία ακόμη προσπαθεί να ανοίξει τις «κλειστές πόρτες». Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης επιβεβαίωσε ξανά την ταύτιση ελληνικών και αμερικανικών συμφερόντων στη Μεσόγειο, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. «Υπάρχουν περιφερειακές προκλήσεις και η Ελλάδα είναι ο αξιόπιστος σύμμαχος που θέλουμε να συνεργαζόμαστε για να έχουμε σταθερότητα στην περιοχή και ειρήνη», είπε ο Αμερικανός πρέσβης μετά την ολοκλήρωση της ελληνοαμερικανικής άσκησης.

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνδέει τις νέες αδιανόητες απειλές του με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και, σύμφωνα με αναλυτές, αποδέκτης δεν είναι μόνο η Αθήνα αλλά και η Ουάσιγκτον, την οποία επιχειρεί να καταστήσει μέρος του προβλήματος. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, η Ουάσιγκτον αγνοεί τα «νταηλίκια» Ερντογάν, με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εκφράζει τη λύπη του για τις προκλητικές τουρκικές δηλώσεις, προτρέποντας τον… σουλτάνο να αποφεύγει τις απειλές και την προκλητική ρητορική.