Όχι άλλη κοροϊδία στους απόστρατους κύριε ΥπουργέΜε αφορμή την προ ημερών ανάρτηση σε διαβούλευση του πολυδιαφημισμένου νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ, όπου σε συγκεκριμένο άρθρο διαπιστώνεται η μη τήρηση της δέσμευσης του ΥΕΘΑ επί της αναδρομικότητας της κατάργησης των μειώσεων επί συγκεκριμένων διατάξεων του ν.4093/12 στα μερίσματα των μερισματούχων των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ, ενώ είναι προφανής η κοροϊδία του Υπουργού προς τους τελευταίους, συντάχθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας:

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

"Στο άτυπα αναρτηθέν στο διαδίκτυο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προ μηνών είχε συμπεριληφθεί άρθρο, στις διατάξεις του οποίου προβλεπόταν ότι «Από 1.1.2021 καταργούνται οι μειώσεις που επιβάλλονται, σύμφωνα με την υποπαρ. Β.3 της παρ. Β του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012 (Α’ 222), στα μερίσματα και στην οικονομική ενίσχυση που καταβάλλουν στους μερισματούχους τους τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και οι οικείοι Ειδικοί Κλάδοι».

Προ τριών εβδομάδων, κατατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τροπολογία με το ίδιο ως άνω κείμενο και ημερομηνία αναδρομικότητας, 1.1.2021, την ίδια που το ΥΠΕΘΑ είχε θεσπίσει στο σχέδιο νόμου προ μηνών, την οποία ο Υπουργός δεν έκανε δεκτή.

Στο άρτει αναρτηθέν στη διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, υφίσταται σχετικό άρθρο με την ίδια ως άνω διάταξη, εκτός από την ημερομηνία αναδρομικότητας, η οποία μετατοπίστηκε κατά ένα έτος ήτοι 1.1.2022, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του Υπουργού.

Είναι αδιανόητη τέτοια κοροϊδία από τον Υπουργό προς τους μερισματούχους. Ο Υπουργός έχει ακόμη την ευκαιρία να τηρήσει την δέσμευσή του για θέσπιση της αναδρομικότητας από 1.1.2021. Ας το πράξει!!!”

Για τον Τομέα Άμυνας

Απτχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου
Αν. Γραμματέας Τομέα Άμυνας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής