Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν θα δημιουργήσει πολεμικό επεισόδιο με την Ελλάδα



Προβληματισμό φαίνεται πως προκαλεί και στη Γερμανία η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, καθώς την Τετάρτη το γερμανικό δίκτυο RND σε ανάλυσή του ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύει να προκαλέσει, όχι μόνο θερμό αλλά ενδεχομένως κι ένα πολεμικό επεισόδιο με την Ελλάδα.

Το γερμανικό δίκτυο τονίζει, συγκεκριμένα, ότι ο Τούρκος πρόεδρος συνιστά πλέον «απειλή για το ΝΑΤΟ».

Όπως αναφέρει η ανάλυση «απειλεί ακόμα και με πυραυλική επίθεση κατά της πρωτεύουσας της Ελλάδας» και συνεχίζει τονίζοντας πως «η Τουρκία υπονομεύει συστηματικά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας».

Η ανάλυση αναφέρει ακόμα ότι ο Ερντογάν «ίσως και να είναι πράγματι έτοιμος να ξεκινήσει πόλεμο με την Αθήνα, ώστε να παραμείνει στην εξουσία». Σε ανάλογο άρθρο Γερμανός αναλυτής, αναφέρει ότι το Βερολίνο πρέπει να εξετάσει σοβαρά την παράδοση των γερμανικών υποβρυχίων η οποία έχει εγκριθεί.

Ακάρ: Εμείς θέλουμε ειρήνη και η Ελλάδα συνεχίζει την επεκτατική πολιτική της
Νωρίτερα, για μια ακόμη φορά ο Χουλουσί Ακάρ, ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα ευθύνεται για την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις: Η Τουρκία επιθυμεί τη σταθερότητα στο Αιγαίο απέναντι στις επεκτατικές πολιτικές της Ελλάδας, είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Η Τουρκία επιδιώκει την ειρήνη, τη σταθερότητα στο Αιγαίο, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει την επεκτατική, επιθετική πολιτική της, τροφοδοτώντας την αστάθεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Η τελευταία πρόκληση της Ελλάδας είναι το ”κλείδωμα” των τουρκικών αεροσκαφών», υποστήριξε ο Χουλουσί Ακάρ, χαρακτηρίζοντας «θρασεία τη συμπεριφορά της Αθήνας».