Ένταση μεταξύ αστυνομικών και Ρομά - Πυροβόλησαν στο πρόσωπο τον Διοικητή της ΟΠΚΕΑστυνομικοί τραυματίστηκαν στο Μενίδι, εν μέσω εντάσεων. Η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες είναι έκρυθμη λόγω του πυροβολισμου 16χρονου Ρομά από αστυνομικό στο κεφάλι.

Χαρακτηριστικό της έντασης που επικρατεί είναι και οι εικόνες που επικράτησαν στο Μενίδι, όπου σημειώθηκαν πυροβολισμοί μεταξύ Ρομά και αστυνομικών, από τους οποίους τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ο ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Ειδικότερα, το συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή Αυλίζα, όταν έφτασε η ομάδα ΟΠΚΕ Αθηνών στην περιοχή για επιχείρηση, καθώς Ρομά είχαν στήσει οδοφράγματα και έκαιγαν ό,τι έβρισκαν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Mega. Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από τον καταυλισμό και τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο ο διοικητής της ομάδας ΟΠΚΕ Αθηνών.

Η κατάσταση της υγείας του διοικητική της ΟΠΚΕ είναι κρίσιμη, καθώς τα σκάγια τον βρήκαν στο πρόσωπο. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για απόπειρα δολοφονίας -καθώς η επίθεση ήταν με καραμπίνα και από κοντινή απόσταση.

Από τα σκάγια, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τραυματίστηκαν συνολικά 10 αστυνομικοί.