Ο Χουλουσί Ακάρ με τους Τούρκους αρχηγούς στα σύνορα με τη ΣυρίαΟ Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενος από αρκετούς ανώτατους στρατιωτικούς διοικητές, πραγματοποίησε τα ανήμερα των Χριστουγέννων επίσκεψη σε κέντρο διοίκησης των δυνάμεων της χώρας του στα σύνορα με τη Συρία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, τον υπουργό Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός του επιτελείου Γιασάρ Γκιουλέρ, ο αρχηγός του στρατού Μούσα Αβσεβέρ, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Ερκουμέντ Τατλίογλου και ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αττίλα Γκιουλάν.

Επιθεώρησαν την τομεακή διοίκηση επιχειρήσεων στην περιοχή «Ασπίδα της Άνοιξης» στα βορειοδυτικά της Συρίας, προστίθεται στο δημοσίευμα.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται ενώ η Τουρκία έχει εντείνει πρόσφατα τις απειλές της για έναρξη νέας χερσαίας επιχείρησης κατά των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία, ιδιαίτερα μετά από την βομβιστική επίθεση στην Πόλη τον Νοέμβριο που σκότωσε έξι άτομα για την οποία η Άγκυρα κατηγόρησε τις κουρδικές δυνάμεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε στις 23 Νοεμβρίου ότι είναι έτοιμος για τη διεξαγωγή νέας χερσαίας επίθεσης κατά των κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία «όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

«Ενώ συνεχίζουμε ασταμάτητα τις αεροπορικές επιδρομές μας, θα εξαπολύσουμε επίσης χερσαία επίθεση για να φέρουμε ένα πλήγμα στους τρομοκράτες όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή», είπε.