Συγκινεί η σύζυγος Επαγγελματία Οπλίτη: Το συνταξιοδοτικό μας είναι μια νάρκη έτοιμη να εκραγεί!



Για το μέλλον σε ότι αφορά το συνταξιοδοτικό τους   αγωνιούν οι οικογένειες των επαγγελματιών οπλιτών.

Το γεγονός ότι μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν υπήρξε μέριμνα  για το συνταξιοδοτικό της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων των Ενόπλων Δυνάμεων δημιουργεί συνθήκες αβεβαιότητας  για εκατοντάδες οικογένειες.

Στον Sky για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα η κ Μαρία εκφράζοντας της αγωνία και άλλων όπως μας είπε οικογενειών.

« Είναι πρωτάκουστο να αποστρατεύονται οι επαγγελματίες οπλίτες υποχρεωτικά όταν συμπληρώσουν συγκεκριμένο όριο ηλικίας.Θέλω να σας δηλώσω την απογοήτευση και τη στεναχώρια μου  για το θέμα του συνταξιοδοτικού των Επαγγελματιών Οπλιτών. Λόγω ενός νόμου του 1974 οι επαγγελματίες οπλίτες αποστρατεύονται  υποχρεωτικά  όταν συμπληρώσουν το 50ο έτος της ηλικίας τους. Όμως σύνταξη δεν   μπορούν  να πάρουν τότε αλλά στα εξήντα τους χρόνια.  Το ερώτημα είναι τα δέκα χρόνια που μεσολαβούν μέχρι να πάρουν τις αποδοχές τους τι θα κάνουν; Θα βγουν στην αγορά  εργασίας στα 50 τους όταν γνωρίζουμε  ότι η ανεργία καλπάζει και στις μικρότερες ηλικίες ;Όπως καταλαβαίνετε οδηγούμαστε στην οικονομική εξαθλίωση. Τίθεται θέμα επιβίωσης των οικογενειών μας», δήλωσε η κ. Μαρία.

Η κ. Μαρία τόνισε  πως με αυτό το δεδομένο αρκετές οικογένειες δεν  μπορούν να προγραμματίσουν τίποτε και οι προυπολογισμοί τους τινάζονται στον αέρα.

«Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε. Για κάποιους επαγγελματίες οπλίτες δεν είναι μακριά ο χρόνος που θα αποστρατευθούν υποχρεωτικά. Καταλαβαίνετε πως περιθώρια  δεν έχουμε. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Σαν εμάς είναι χιλιάδες οικογένειες στη χώρα που ζουν σε συνθήκες αγωνίας και ανασφάλειας. Συνομιλώ μαζί τους και εκφράζουν την  ανησυχία τους. Εμείς νιώθουμε πως έχουμε μια νάρκη στα χέρια μας που είναι έτοιμη να εκραγεί. Παρακαλούμε την πολιτεία να την απενεργοποιήσει. Ζητάμε το δίκαιο, το νόμιμο και το ηθικό. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο», τόνισε.

Όλες οι οικογένειες είπε η κ. Μαρία περίμεναν πως με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή θα δίνονταν λύση.  Δεν συνέβη κάτι τέτοιο όμως.

«Δεν ήρθαν όμως έτσι τα πράγματα παρά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση  για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να πειστεί για το πρόβλημα και σε τελική ανάλυση  να πιεστεί το  αρμόδιο υπουργείο και να δώσει λύση η κ. Μαρία τόνισε:

«Είμαι έτοιμη  να στηρίξω το σύζυγο μου με όλες μου τις δυνάμεις. Αν χρειαστεί θα πάω και μόνη μου έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Θα κάνω ότι μπορώ ότι περνά από το χέρι μου για να βοηθήσω. Μαζί με μένα το ίδιο σκέπτονται και άλλες οικογένειες».