Ετοιμάζεται νομοσχέδιο για την στήριξη και στα στελέχη ΕΔ



ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΔ - ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΠΑΞ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΥΣΚΟΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΥΠΩΣEI Ο ΗΛΕΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ως ένα πολύ σημαντικό μέτρο που έρχεται να αναγνωρίσει το δύσκολο και πολύτιμο έργο των αστυνομικών μας όπως και των λιμενικών μας χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ σε κάθε υπάλληλο των δύο αυτών υπηρεσιών ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο κ. Νικολακόπουλος δήλωσε και ως μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας στη Βουλή όπου ήταν δέκτης πολλών μηνυμάτων, την ικανοποίησή του για την συγκεκριμένη εξέλιξη που αποτελεί και μία κίνηση ευχαριστίας για τους ανθρώπους της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού Σώματος που πολλές φορές καλούνται στο καθήκον τους κάτω από επικίνδυνες και δυσμενείς συνθήκες.

Ασφάλεια των πολιτών και διαρκής ετοιμότητα

Το γεγονός ανέφερε στην συνέχεια ο Ηλείος βουλευτής ότι έχουν συμβάλλει στην καλύτερη και πιο αποτελεσματική καταπολέμηση της εγκληματικότητας, λειτουργούν νύχτα – μέρα στον τομέα της αστυνόμευσης με διαρκή ετοιμότητα, αντιμετωπίζουν επιτυχώς τα προβλήματα των ροών των μεταναστών σε διάφορες περιοχές της χώρας, και συμβάλλουν στην ασφάλεια των πολιτών δεν θα μπορούσε να αφήσει την κυβέρνηση ασυγκίνητη ή αδιάφορη απέναντί τους.

Η αναγνώριση αυτού του σημαντικού έργου από τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση οδήγησε στην εφάπαξ ενίσχυση ένστολων των δύο αυτών κατηγοριών.

Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Νικολακόπουλος η ενίσχυση δεν θα σταματήσει μόνο στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, καθώς η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σταθεί δίπλα και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Και αυτό γιατί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ετοιμάζεται και θα έρθει προς ψήφιση, νομοσχέδιο που θα αφορά και στην στήριξη των Αξιωματικών και γενικότερα των στελεχών του προαναφερόμενου τομέα.

Με αυτό τον τρόπο άλλωστε κάνει αποδεκτό και το αίτημα που τόσο ο Ανδρέας Νικολακόπουλος όσο και άλλοι βουλευτές – μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων είχαν καταθέσει για την ουσιαστική στήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΗΓΗ: iliaweb.gr

ΥΓ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστολογίου μας, το αργότερο μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να κατατεθεί στη ΒτΕ το υπόψη νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, που εναγωνίως περιμένουν τα στελέχη ΕΔ και οι Απόστρατοι για το ν.4093/12 και όχι μόνο.