Οι πύραυλοί μας θα χτυπήσουν την Αθήνα, αν δεν μείνετε ήρεμοιΝέο παραλήρημα από τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επανήλθε στις πολεμικές κραυγές κατά της Ελλάδας, με απειλές ότι αν η Αθήνα συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά, αγοράζοντας όπλα από τρίτες χώρες, τότε η Τουρκία δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Επιτέθηκε παράλληλα για μια ακόμη φορά στις ΗΠΑ, κατηγορώντας τις ότι στέλνουν οπλισμό στη Βόρεια Συρία, και ότι αγνοούν τα τουρκικά επιχειρήματα, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με την τρομοκρατία και θα δράσει μόνη της.

«Αν η Ελλάδα δεν μείνει δεν σταματήσει να αγοράζει όπλα για τα νησιά και να τα εξοπλίζει, η Τουρκία δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση.

«Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τον Έλληνα. Όταν λες "Tayfun", ο Έλληνας φοβάται. Λένε (οι Έλληνες) ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει», υποστήριξε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε το Anadolu.


«Αν προσπαθήσετε να αγοράσετε κάτι (για να οπλίσετε) από εδώ και από εκεί, από την Αμερική στα νησιά, η Τουρκία δεν θα μείνει θεατής. Κάτι πρέπει να κάνει», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τρομοκρατικές ομάδες στη Βόρεια Συρία, επιχειρώντας, για μια ακόμα φορά, να δικαιολογήσει τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων.

«Η Αμερική στέλνει 4.000 με 5.000 φορτηγά με όπλα και πυρομαχικά στη Βόρεια Συρία. Ακόμα και αν τους έχουμε πει να το σταματήσουν αυτό, δεν τους νοιάζει», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε μαζί σας στο ΝΑΤΟ. Παρότι είμαστε μαζί, μας κάνετε κακό και είστε με την πλευρά της τρομοκρατικής οργάνωσης. Θα προχωρήσουμε στα δικά μας βήματα».

ΠΗΓΗ