Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύεται και η Τουρκία «τρέμει» – Κλιμακώνεται η προκλητικότητα των τούρκων



Συντάκτης: Λευτέρης Παυλίδης

Φωτιά στα ελληνοτουρκικά επιχειρεί να βάλει και πάλι η Τουρκία, με την επιθετική ρητορική της Άγκυρας να κλιμακώνεται όσο πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές στη γειτονική χώρα.

Η νέα στοχευμένη επίθεση εις βάρος της χώρας μας από τον Ερντογάν που απείλησε με πυραυλικό χτύπημα κάθε άλλο παρά τυχαία θεωρείται.

Ο Τούρκος πρόεδρος που προσπαθεί να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα στο εσωτερικό της Τουρκίας βλέπει την Ελλάδα να ενισχύεται με νέα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ αντίστοιχα στο δρόμο του συναντά αξεπέραστα εμπόδια.

Οι σχέσεις των τούρκων με τις ΗΠΑ δεν βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, εν αντιθέσει με τις αντίστοιχες της Ελλάδας, κάτι που δημιουργεί πονοκεφάλους στην Άγκυρα αναφορικά με την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών, τύπου F-16.

Έτσι, οι Τούρκοι έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό μία άκρως επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας, απειλώντας μάλιστα με πυραυλικά χτυπήματα ακόμα και στην Αθήνα ή τα αεροδρόμια της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ακόμα και όσα βρίσκονται στην Δυτική Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, σε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του τουρκικού στρατού, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ,  υποστήριξε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση με παράλογες και παράνομες απαιτήσεις και αξιώσεις, χρησιμοποιώντας προκλητικές ενέργειες και επιθετική ρητορική».

Συνεχίζοντας, τόνισε πως «δεν είναι ποτέ δυνατό να επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Προσδοκούμε ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί να εγκαταλείψουν αμέσως τις αδιάλλακτες και προκλητικές συμπεριφορές τους για εσωτερικούς πολιτικούς σκοπούς, να επικεντρωθούν στην επίλυση των προβλημάτων μέσω του διαλόγου και να διδαχθούν από την ιστορία. Όσοι θέλουν το αύριο τους να είναι καλό, πρέπει να εγκαταλείψουν τα χθεσινά και σημερινά λάθη τους».

Φυσικά, όλες αυτές οι προκλήσεις των τούρκων δεν μένουν αναπάντητες από την ελληνική πλευρά που γνωρίζει πως ο πιεσμένος Ερντογάν είναι μια απειλή που οφείλει να προσέξει και να είναι σε κάθε περίπτωση προετοιμασμένη.