Στρατός Ξηράς: Παρουσίαση περιφερόμενων πυρομαχικών και UAV της AeroVironmentΤο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι στις 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε, σε επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) παρουσίαση από εκπροσώπους της εταιρείας Eyeonix, σχετικά με τα περιφερόμενα πυρομαχικά (Switchblade) και τα UAV της εταιρείας AeroVironment. Στον τομέα των μεσαίων UAV η εταιρίες διαθέτει τα συστήματα JUMP-20 και T-20, ενώ στον τομέα των μικρών UAV διαθέτει τα Puma LE/3AE, τα Raven-B, τα Wasp AE, τα Quantix Recon και τα Vapor. 

Ενδιαφέρουσα περίπτωση UAV είναι το BlackWing, το οποίο είναι μικρό (βάρος μόλις 2 κιλών) και μπορεί να εκτοξευτεί από πλοία επιφανείας και υποβρύχια, σε αποστολές συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώριση.

Στον τομέα των περιφερόμενων πυρομαχικών το Switchblade-300 ζυγίζει 2,5 κιλά (πυρομαχικό και κάνιστρο), ενσωματώνει ηλεκτροπτικό και υπέρυθρο σύστημα καθοδήγησης και επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 10 χιλιομέτρων ή 15 λεπτών πτήσης. Η ταχύτητα επίθεσης είναι 160 χιλιόμετρα την ώρα. Το Switchblade-600 ζυγίζει 25 κιλά, μπορεί να πετά για 40 λεπτά, ενώ η μέγιστη εμβέλεια του είναι της τάξεως των 40 χιλιομέτρων. 

Ενσωματώνει αντιαρματική πολεμική κεφαλή και μπορεί να εκτελέσει επιθέσεις στα πλευρά του άρματος ή κατακόρυφα στον πύργο (Top-Attack). Επίσης δεν χρειάζεται κατάδειξη στόχου ή άλλες πληροφορίες καθώς εντοπίζει το στόχο με τα δικά του συστήματα.