«Το ΝΑΤΟ καλεί την Τουρκία και την Ελλάδα», λένε οι ΤούρκοιΜετά την προσπάθεια των ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών να εμποδίσουν τις νατοϊκές πτήσεις στο Αιγαίο, το ΝΑΤΟ δήλωσε: «Καλούμε την Ελλάδα και την Τουρκία να επιλύσουν τις διαφορές τους στο Αιγαίο με διπλωματικά μέσα και στο πνεύμα της συμμαχικής αλληλεγγύης», γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στέλεχος του ΝΑΤΟ έκανε δηλώσεις στον ανταποκριτή του πρακτορείου Anadolu για αναχαίτιση ελληνικών αεροπλάνων στην προγραμματισμένη αποστολή «NATO NEXUS ACE Aegean».

Τονίζοντας ότι η Τουρκία και η Ελλάδα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι, ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ υπενθύμισε ότι οι δύο χώρες συνεργάζονται στο ΝΑΤΟ καθημερινά και ότι οι δυνάμεις τους συμμετέχουν από κοινού στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

O αξιωματούχος του ΝΑΤΟ τόνισε ότι η Μεσόγειος είναι ζωτικής σημασίας για το ΝΑΤΟ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Καλούμε την Ελλάδα και την Τουρκία να επιλύσουν τις διαφορές τους στο Αιγαίο με διπλωματικά μέσα και στο πνεύμα της συμμαχικής αλληλεγγύης. Το ΝΑΤΟ είχε δημιουργήσει έναν μηχανισμό αποσύνδεσης όπου η Τουρκία και η Ελλάδα θα εργάζονταν για να μειώσουν τον κίνδυνο επεισοδίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε μια εποχή που ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία διαταράσσει την ειρήνη στην Ευρώπη, είναι ακόμη πιο σημαντικό για τους συμμάχους να σταθούν μαζί».

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας  της Τουρκίας (MSB),  ανακοίνωσε το πρωί ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία απάντησε στα ελληνικά αεροσκάφη που προσπαθούσαν να αποτρέψουν πτήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

ntv.com.tr

The Hellenic Information Team