Ήθελαν νεκρούς αστυνομικούς – Πόσα και ποια τα «χτυπήματα» στην ΕΛΑΣ



Δραματικές ώρες εν ώρα καθήκοντος έζησαν αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης Πατρών που έπεσαν σε ενέδρα αγνώστων – μέχρι στιγμής – δραστών χθες τα ξημερώματα, οι οποίοι άνοιξαν «πυρ», εκτοξεύοντας σε βάρος τους βόμβες μολότοφ.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική κλήση στο «100» για απόπειρα κλοπής δικύκλου επί της οδού Αθηνών, στο ύψος του γηπέδου της Παναχαϊκής και όταν έσπευσε το περιπολικό, ομάδα 7-8 ατόμων που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και ήταν κρυμμένα στη σιδηροδρομική γραμμή, έκαναν την εμφάνισή τους πετώντας τους συνολικά 8 μολότοφ! Οι αστυνομικοί επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από το σημείο.

«Σωτήριο αποδείχθηκε και το γεγονός ότι τα παράθυρα του περιπολικού ήταν κλειστά και ως εκ τούτου αποφεύχθησαν τα χειρότερα» ανέφεραν χθες στο pelop.gr, αστυνομικές πηγές.

Κατά την ρίψη των αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο προκλήθηκαν φθορές στο υπηρεσιακό όχημα, σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε προσόψεις κατοικιών.

Η κατά μέτωπο επίθεση με κίνδυνο ζωής των ενστόλων, από αστυνομικούς κύκλους μεταφράζεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την προχθεσινή απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός που πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τον 16χρονο ρομά σε καταδίωξη.

Από την Ασφάλεια Πατρών σύμφωνα με πληροφορίες της  εφημερίδας «Πελοπόννησος», συλλέγεται υλικό από κάμερες ασφαλείας προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.

Τα ευρήματα που συλλέχθηκαν από την Ασφάλεια, μεταξύ των οποίων υπολείμματα από μπουκάλια των μολότοφ, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις. Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

«Καταδικάζουμε την άνανδρη επίθεση με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά των συναδέλφων μας από κακοποιά στοιχεία, που στόχος του ήταν να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή. Ηταν μια καλοστημένη ενέδρα αντάξια εγκληματικών ομάδων και ως τέτοια αντιμετωπίζουμε τα άτομα αυτά στη συνείδησή μας. Τα υπόλοιπα είναι αποκλειστικά ευθύνη της δικαιοσύνης η οποία, εφόσον συλληφθούν, θα τους αξιολογήσει ποινικά. Οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους καθημερινά και τέτοιες ενέργειες δεν θα κάμψουν το φρόνημά μας. Τους αφήνουμε στη κρίση των συμπολιτών μας και στο περιθώριο, εκεί που τους αξίζει να είναι», δήλωσε στην «Π» ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας.

Για δολοφονική επίθεση έκανε λόγο ο αναπληρωτής συντονιστής του Τμήματος Προστασίας του Πολίτη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κυριακόπουλος. «Βρισκόμαστε στο πλευρό των αστυνομικών που εκτελούν υπό αντίξοες συνθήκες το καθήκον τους, στην υπηρεσία του πολίτη, και καταδικάζουμε την βία από όπου και αν προέρχεται», είπε.

«ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ» ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Φεβρουάριος 2021: Απόπειρα πυρπόλησης σταθμευμένου περιπολικού στην Ανω Πόλη. Ανάληψη ευθύνης από αντιεξουσιαστές

Μάρτιος 2021: Επίθεση από δυο ομάδες ατόμων με βόμβες μολότοφ και γκαζάκια στον πάρκινγκ της ΕΛΑΣ στη συμβολή των οδών ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών και Αμερικής.

Ρίψη 3 μολότοφ σε εν κινήσει δικυκλιστές της Τροχαίας , επί της 25ης Μαρτίου, στο ύψος της Ερμού. Ανάληψη ευθύνης από αντιεξουσιαστές

Ενέδρα μετά από τηλεφώνημα στο «100» και επίθεση με 2 μολότοφ σε πλήρωμα περιπολικού, Αυστραλίας και Κανελλοπούλου.

Απρίλιος 2021: Επίθεση με 7 μολότοφ στο Μεταγωγών Πάτρας, στην Ιωάννου Βλάχου

Νέα επίθεση στο πάρκινγκ της ΕΛΑΣ με εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Δεκέμβριος 2021: Ρίψη 5 μολότοφ στο Γ’ ΑΤ Πατρών, ελαφρύς τραυματισμός του φρουρού. Ανάληψη ευθύνης από αντιεξουσιατές.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

Πηγή:  pelop.gr