Τουρκία και Πακιστάν σε ΣΟΚ από την μάχη των Rafale στο Αιγαίο – Καμία τύχηΣΟΚ σε Τουρκία και Πακιστάν από την μάχη των Rafale στο Αιγαίο καθώς τα κύρια μαχητικά τους δεν έχουν καμία τύχη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον υποδέχτηκαν στην Ινδία τα μηνύματα από την άσκηση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα ελληνικά Rafale και F-16 Block 52 συμμετείχαν σε εικονικές αερομαχίες, με το γαλλικό μαχητικό να μην έχει αντίπαλο.

Τα F-16 δεν είχαν καμία δυνατότητα διαφυγής από τα γαλλικά μαχητικά, με τα Rafale να κερδίσουν κάθε αερομαχία σε οποιοδήποτε υψόμετρο και συνθήκη.

Σημαντικό ρόλο στις δυνατότητες των Rafale παίζει ο συνδυασμός AESA και Spectra, δίνοντας την ευκαιρία στα γαλλικά μαχητικά να βρίσκουν και να στοχοποιούν γρηγορότερα από τον αντίπαλο το στόχο.

O «ανίκητος» σύμφωνα με τους Ινδους Meteor, δίνει την δυνατότητα στα Rafale να πραγματοποιούν βολές από πολύ μεγαλύτερη απόσταση.

Την ίδια ώρα, οι Ινδοί σημειώνουν πως οι ηλεκτρονικές δυνατότητες των Rafale είναι επιπέδου μαχητικών 5ης γενιάς.

Να αναφερθεί πως τα F-16 Block 50/52 αποτελούν τον κύριο όγκο των τουρκικών και πακιστανικών μαχητικών ενώ εκτός από την Ελλάδα τα Rafale έχουν αγοράσει από τους Γάλλους και οι Ινδοί.

Το Πακιστάν αναβαθμίζει τα μαχητικά του στα κινεζικά J-10E ενώ η Τουρκία, μετά την αποβολή της από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35, προσπαθεί να παράξει η ίδια έως το 2030 το τουρκικό μαχητικό 5ης γενιάς TFX.