Ισραήλ: «Προχωρημένες οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για αγορά «Spike NLOS»Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, για την αγορά πυραύλων Spike, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

Αυτές τις μέρες, όπως σημειώνεται,  ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ έχει προγραμματιστεί να φτάσει στην Αθήνα για να ελέγξει την κατάσταση της συμφωνίας για την αγορά πυραυλικών συστημάτων Spike NLOS της ισραηλινής εταιρείας Rafael Advanced Defense Systems, αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την Israel Defense,  αυτά θα εγκατασταθούν στο ελικόπτερα Apache της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, σε πλοία του πολεμικού ναυτικού ακόμα και σε κάθε μονάδα κρούσης των ειδικών δυνάμεων.

Ωστόσο, παρά την επιθυμία του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου να αγοράσει αυτά τα συστήματα, φαίνεται ότι το θέμα έχει συναντήσει μια σειρά από τεχνοκρατικά εμπόδια που σχετίζονται με τις ενστάσεις του Έλληνα Διευθυντή Προμηθειών Άμυνας, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

The Hellenic Information Team