Σταυρίδης (ναύαρχος ε.α.): Η Δύση να δώσει μαχητικά αεροσκάφη στην ΟυκρανίαΗ Πολωνία μπορεί να δώσει MiG29, μπορούν να ακολουθήσουν με F16 οι ΗΠΑ είπε ο Τζέιμς Σταυρίδης

Έκκληση στη Δύση να προμηθεύσει με μαχητικά αεροσκάφη την Ουκρανία απευθύνει ο ναύαρχος εν αποστρατεία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Τζέιμς Σταυρίδης.

«Πιστεύω ότι η Ουκρανία έχει ανάγκη από μαχητικά αεροσκάφη. Είναι δυνατή η προμήθεια MiG29 από την Πολωνία, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις» αναφέρει ο Σταυρίδης, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

«Αυτά θα μπορούσαν αργότερα να υποστηριχθούν από τα αμερικανικά F16» είπε ο Σταυρίδης, τονίζοντας ωστόσο ότι η μεταφορά των αμερικανικών μαχητικών θα πάρει χρόνο, καθώς οι Ουκρανοί πιλότοι θα πρέπει να εκπαιδευτούν στην χρήση τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σταυρίδης ζητά από τη Δύση να στείλει μαχητικά στην Ουκρανία, σενάριο πάντως που μέχρι τώρα απορρίπτει το ΝΑΤΟ και οι συμμαχικές δυνάμεις, καθώς εκτιμούν ότι η παρέμβαση αυτή, θα τις φέρει ακόμα πιο βαθιά όσον αφορά στην εμπλοκή τους στις στρατιωτικές συγκρούσεις.