Το τουρκικό πυροβολικό σκότωσε Σύρο στρατηγό κι άλλους δύο αξιωματικούςΟι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν την Πέμπτη περιοχές στα δυτικά του Χαλεπίου, στα βορειοδυτικά της Συρίας.

Τουλάχιστον τρεις αξιωματικοί του συριακού καθεστώτος σκοτώθηκαν, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί είχαν στόχο το χωριό Μαγιάς, στην περιοχή της Αφρίν της επαρχίας Χαλεπίου, όπου σταθμεύουν δυνάμεις των Κούρδων και του καθεστώτος, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν στον τουρκικό βομβαρδισμό ήταν ένας στρατηγός, σημείωσε το Παρατηρητήριο που εδρεύει στο Λονδίνο.

Την περασμένη Κυριακή, το SOHR επικαλέστηκε πηγές που ανέφεραν ότι ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος και των υποστηριζόμενων από την Τουρκία συριακών ισλαμιστικών ομάδων στην πρώτη γραμμή του Τελ Τζαγτζιάν και της Άμπλα στην ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Ως αποτέλεσμα της ένοπλης σύγκρουσης, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, ανέφερε το Παρατηρητήριο, χωρίς να αναφέρει σε ποια πλευρά ήταν θύματα.