Η Τουρκία θα στείλει βαρύ οπλισμό στην Κύπρο ως απάντηση της δημιουργίας του ελληνικού “Φρουρίου-Κρήτη”



Πιθανόν να δούμε στόλο drones TB2 ακόμα και κινητά συστήματα βαλλιστικών πυραύλων ATMACA ενώ η βάση στην Καρπασία προχωρά κανονικά

Ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σήμερα κατά της Ελλάδος ( έχει γίνει καθημερινή συνήθεια πλέον), αποκάλυψε το τι θα πράξει η Τουρκία και στην Κύπρο, πιθανότατα ως αντιστάθμισμα του ελληνικού σχεδίου αναβάθμισης της Κρήτης.    

Ο Ακάρ σχολίασε τον εξοπλισμό της Εθνικής Φρουράς και την άρση του εμπάργκο από τις ΗΠΑ λέγοντας: «να γίνει γνωστό ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία αδυναμία στην “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Τούρκοι και ξένοι ειδικοί, εκτιμούν ότι η Άγκυρα θα μεταφέρει νέα παρτίδα εξοπλισμού στο νησί σε μια προσπάθεια να κάνει επίδειξη δύναμης στην Λευκωσία, αλλά και στην Ελλάδα.

Παλαιότερες πληροφορίες ανέφεραν την μετακίνηση αριθμού μη επανδρωμένων επιθετικών εναερίων οχημάτων TB2, ενώ υπάρχουν σενάρια αποστολής ακόμα και κινητών μονάδων με βαλλιστικούς πυραύλους ATMACA.

Ουσιαστικά η τουρκική πλευρά ετοιμάζει απειλητικά σχέδια με την παρουσία των 77 Α/Κ πυροβόλων T-155 Firtina στα Κατεχόμενα Κύπρου, κάτι που είναι γνωστό εδώ και 4 χρόνια.


Μετά την παρουσία τουρκικής επιλαρχίας αρμάτων μάχης Leopard-2A4 στην Κύπρο έχουμε και την επιβεβαίωση παρουσίας τουρκικού αυτοκινούμενου πυροβολικού με τα ισχυρά πυροβόλα Τ-155 FIRTINA.

Με πρόσχημα ασκήσεις, η Τουρκία μετακινεί εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα βαρύ πολεμικό υλικό στην Κύπρο, διότι έχει φυσικά στόχο την αποκαλούμενη νεκρή ζώνη όπως έχουν δείξει όλες οι κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων.

Οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι με ηγέτη τον Ερντογάν έχουν βάλει καταρχήν στο στόχαστρο τους την νεκρή ζώνη στην Κύπρο και ετοιμάζουν πιθανές επιχειρήσεις τύπου «Στροβιλίων», μόλις μπορέσουν και εκδιώξουν, ( αν ποτέ το πετύχουν) τις  δυνάμεις του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι σε άκρως ανησυχητικές δηλώσεις είχε προβεί ο Χουλούσι Άκαρ ο οποίος πέρα από την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, βάζει στο παιχνίδι και την Κύπρο.

Η ναυτική βάση στην Καρπασία και τα σχέδια των Τούρκων
Ως γνωστόν ετοιμάζεται η ναυτική βάση στην Καρπασία από την Τουρκία, η οποία μαζί με την  αεροπορική βάση στο Λευκόνοικο, θα αποτελέσουν τις κύριες υποδομές των τουρκικών δυνάμεων για έλεγχο της κυπριακής ΑΟΖ και μέρους της Α.Μεσογείου.

Στην τουρκική ναυτική βάση θα ελλιμενίζονται ο τουρκικός στόλος Μεσογείου, ο οποίος θα έχει άμεσο στόχο την συνεχή και αδιάκοπη παρενόχληση όλων των πιθανών εξορύξεων και ενεργειακών σχεδίων όπως ο αγωγός East Med, καθώς και η ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου, Κύπρου, Ελλάδος, Ισραήλ.

Η Τουρκία σκοπεύει με τον στόλο αυτό να ελέγξει τους θαλάσσιους διαύλους όχι μόνο πέριξ της Κύπρου, αλλά να επεκταθεί σε Γάζα, νότια Κρήτη και Α.Μεσόγειο.  

Εδώ και μεγάλο διάστημα συζητούνταν η κατασκευή ναυτικής στρατιωτικής βάσης στα κατεχόμενα από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, η οποία μαζί με το αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο από οπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα θα απειλεί την ελεύθερη διέλευση όλων των “εχθρών” της Τουρκίας.

Το ορμητήριο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο, θα δίνει την δυνατότητα να αποστέλλονται ταχύτατα τουρκικά πολεμικά πλοία για συνοδεία των  γεωτρύπανων στην περιοχή, ενώ θα υποστηρίζει την  συντήρηση, και τον ανεφοδιασμό των πλοίων που θα εκτελούν καθήκοντα στην περιοχή.  

Οι προειδοποιήσεις ειδικών πολλών χωρών μας  δείχνουν ότι η Τουρκία επιδιώκει την επέκταση της στην Α.Μεσόγειο μέσω του  σχεδίου “Γαλάζια Πατρίδα”, σε μια προσπάθεια να περικυκλώσει Ελλάδα και Κύπρο από θαλάσσης, ενώ από την στεριά έχει δημιουργήσει έναν άξονα σε Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία.