Ανάδειξη αδικίας σε βάρος γυναικών αξιωματικών ΣΞ & ΠΝ



της Επισμηναγού (ΑΤΜ) Αμαλίας Παπασωτηρίου
μέλους των ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.Τ.Α.) και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών  (Π.Ο.Ε.Σ.)

Σε αναμονή επικείμενου νομοσχεδίου:

Για εσάς που επιθυμήσατε καταξίωση.

Για εσάς που πιστέψατε σ΄ αυτήν, με την ένταξή σας στις ένοπλες δυνάμεις.

Για εσάς που καταταχτήκατε στις ένοπλες δυνάμεις και εργαστήκατε σκληρά, σε κοινό αγώνα, με τους άντρες συναδέλφους σας, ανεξαρτήτου προέλευσης, επιφέροντας  ανέλπιστα αποτελέσματα.

Για εσάς που παράλληλα με τα υπηρεσιακά σας καθήκοντα, επωμισθήκατε την φροντίδα του νοικοκυριού σας, των γονιών σας και το μεγάλωμα των παιδιών  σας.

Για εσάς που ταιριάξατε, επιτυχώς, πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Ανταποκριθήκατε, με αυτοθυσία, τόσο στον ρόλο του στελέχους σε στρατόπεδα, σε στρατιωτικά νοσοκομεία και σε επιτελεία, όσο και στο ρόλο της μητέρας, της δασκάλας, της τροφού, της «νοσοκόμας», όποτε και όπου αυτό χρειάστηκε για τις ανάγκες της οικογένειας.

Για εσάς που  σκύβατε το κεφάλι για τις ανάγκες τις Υπηρεσίας και λίγα βήματα πριν τη σύνταξη διαπιστώσατε πως υστερείτε σε βαθμολογική και μισθολογική προαγωγή από αυτήν που δικαιούστε. 

Για εσάς που απευθύνεστε στους δικηγόρους και ξοδεύεστε για το αυτονόητο δικαίωμά σας σε ίση μεταχείριση.

Για εσάς, τις γυναίκες Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού που καταταχθήκατε στις ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με τον ν. 705/77.

Για εσάς που όλο τον καιρό της παραμονής σας στις ένοπλες δυνάμεις, πάντα προσφέρατε και πάντα περιμένατε.
Για εσάς που δεν γνωρίσατε την αξία και τη δύναμη που φέρει η διεκδίκηση  των δικαιωμάτων σας, γιατί πάντα δεν προλαβαίνατε από την πληθώρα των υποχρεώσεών σας.

Και τώρα σε εσάς κύριε Υπουργέ. 

Στο δικό σας χέρι βρίσκεται η βαθμολογική αποκατάσταση των συναδελφισσών στελεχών του ΣΞ και του ΠΝ, που αδικούνται κατάφωρα και άνισα σε σχέση με τις συναδέλφισσές τους της ΠΑ.

Στο δικό σας χέρι είναι να πάρουν αυτοδίκαια τον βαθμό που προέβλεψε ο ν. 4609/2019 (ΦΕΚ Α΄67/03.05.2019).