Έρχονται νέες προσλήψεις σε Πυροσβεστική, Στρατό και Δημοτική Αστυνομία



Mε μπαράζ μόνιμων προσλήψεων στα Σώματα Ασφαλείας και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έκανε ποδαρικό το 2023. Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, το ΑΣΕΠ αλλά και οι αρμόδιοι φορείς είναι προ των πυλών για να εκδώσουν προκηρύξεις για νέο μόνιμο ένστολο προσωπικό σε δημοτική Αστυνομία, Στρατό και Πυροσβεστική.

Η προκήρυξη για τη δημοτική Αστυνομία θα «τρέξει» αποκλειστικά μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, ενώ οι υπόλοιπες προκηρύξεις θα βγουν απευθείας από τα αρμόδια Σώματα Ασφαλείας. 

Αναλυτικά:

Έρχονται 3.369 προσλήψεις στην Πυροσβεστική
Προ των πυλών είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, οι νέες προκηρύξεις με τις οποίες θα καλυφθούν οι 3.630 νέες οργανικές θέσεις που δημιουργήθηκαν με ΦΕΚ στο Πυροσβεστικό Σώμα. Στόχος τόσο του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής όσο και της κυβέρνησης (που ετοιμάζεται για εκλογές), είναι, η πλειοψηφία των 3.630 θέσεων να έχει καλυφθεί πριν από την αντιπυρική περίοδο του 2023.

Να σημειωθεί ότι από τις 3.630 νέες θέσεις που δημιουργούνται, οι 125 απευθύνονται σε προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων, ενώ οι υπόλοιπες 3.505 αφορούν προσωπικό Γενικών Καθηκόντων.

Οι 3.630 νέες οργανικές θέσεις που δημιουργούνται στην Πυροσβεστική δεν θα καλυφθούν με μία ενιαία προκήρυξη, αλλά με μικρότερες διαδοχικές προκηρύξεις που θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η κάθε μία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προκηρύξεις αυτές θα απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι έχουν απολυτήριο λυκείου ή ΕΠΑΛ.

Να σημειωθεί τέλος ότι οι προκηρύξεις για τις 3.630 θέσεις πυροσβεστών δεν θα βγουν μέσω των διαδικασιών ΑΣΕΠ αλλά μέσω του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ανοίγουν 1.264 θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία
Ψηφίστηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για τις περίπου 1.264 επικείμενες προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία, που τίθεται σε εφαρμογή προκειμένου να ενισχυθούν οι δήμοι με ένστολο προσωπικό. 

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου καθορίζει όχι μόνο τη διαδικασία προσλήψεων αλλά εν γένει τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του θεσμού που επιχειρεί να επαναφέρει το υπουργείο.

Στο σχέδιο νόμου καθορίζονται τα κριτήρια προσλήψεων του νέου ένστολου προσωπικού που θα κληθεί να στελεχώσει τη δημοτική αστυνομία.

Έρχονται και 2.900 προσλήψεις ΕΠΟΠ
Δρομολογούνται, όπως έκανε γνωστό τον προηγούμενο μήνα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, οι ενέργειες υποβολής αιτήματος προς το υπουργείο Εσωτερικών(ΥΠΕΣ) για την πρόσληψη 2.900 ΕΠΟΠ εντός του 2023.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι για το 2022 εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 1.438 σπουδαστών ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, 1.600 ΕΠΟΠ και 1.288 ΟΒΑ, ενώ για την ανανέωση και ενδυνάμωση του προσωπικού ΕΔ έχει προγραμματιστεί σε βάθος 5ετίας (2021-2026) η αύξηση θέσεων κατά 2.580 για τα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ και η πρόσληψη 8.000 ΕΠΟΠ και 5.000 ΟΒΑ.

Πηγή:  proson.gr