Ερχεται ο αντικαταστάτης του G3 – Θα χρησιμοποιείται και από Αστυνομία, Λιμενικό



Kοινό όπλο αναμένεται να αποκτήσουν όλοι οι κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων που θα χρησιμοποιείται τόσο για την εκπαίδευση όσο και επιχειρησιακά. Επειτα από αρκετά χρόνια θα αντικατασταθεί το όπλο G3 αλλά και το παλιότερο M1, ενώ σύμφωνα με τον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή πρόθεση είναι το νέο όπλο να είναι κοινό για όλους του κλάδους αλλά και την αστυνομία και το λιμενικό, και να προσαρμόζεται στις ειδικές ανάγκες του κάθε σώματος.

«Τα προγράμματα του Ναυτικού και της Αεροπορίας τραβούν περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά υπάρχουν αναβαθμίσεις και στον Στρατό Ξηράς» είπε στον ΣΚΑΪ σχολιάζοντας την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Και όπως αποκάλυψε «Αλλάζουμε το τυφέκιο. Είναι στο πρόγραμμα και θα αντικαταστήσει το G3. Είχαμε στην αρχή το M1 που είναι αμερικανικό και για 35 χρόνια εκπαιδεύτηκαν 9,5 εκατ. Ελληνες με αυτό. Στη συνέχεια είχαμε το G3 που είναι ελληνικής κατασκευής. Πλέον είναι σε αξιολόγηση η αντικατάστασή του, υπάρχουν προτάσεις».

Παράλληλα όμως αποκάλυψε την πρόθεση να είναι κοινό το όπλο για όλους τους κλάδους, σημειώνοντας: «Θα είναι και εκπαιδευτικό και επιχειρησιακό. Θα πάμε σε διαλειτουργικότητα. Για όλους τους κλάδους και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από την Αστυνομία και το Λιμενικό. Θα είναι σχεδιασμένο για τις ειδικές ανάγκες του κάθε κλάδου».