Ελληνοτουρκικά: Ο εκνευρισμός του Ερντογάν και οι φόβοι για θερμό επεισόδιο πριν τις εκλογές!Καυτοί αναμένεται να είναι οι πρώτοι μήνες του 2023 για τα ελληνοτουρκικά θέματα, με τις εκλογές στη γειτονική Τουρκία να πλησιάζουν και τον εκνευρισμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μεγαλώνει επικίνδυνα.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα πως η Ελλάδα δεν θα πάει σε πόλεμο με την Τουρκία, όμως ο τούρκος πρόεδρος συνεχίζει τις προκλήσεις και τις αδικαιολόγητες επιθέσεις προς την ελληνική πλευρά.

Τη στιγμή που η αντιπολίτευση στην Τουρκία δεν έχει εκλέξει ακόμη τον πολιτικό αντίπαλο του Ερντογάν στις επερχόμενες εκλογές, γεγονός που του δίνει προβάδισμα, ο ίδιος νιώθει πως ακόμη απειλείται για αυτό και η Ελλάδα αποτελεί για εκείνον, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για επικοινωνιακά παιχνίδια.

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει απειλές κατά της Ελλάδας, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να «φωνάζει» για κυρώσεις.

Όπως ανέφερε στο κανάλι του Mega, ο Ανδρέας Ρομπόπουλος, ο Ερντογάν θέλει οπωσδήποτε να κερδίσει τις εκλογές και φαίνεται πως μέχρι τις εκλογές θα συνεχίσει να κάνει προσωπικές επιθέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή, η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς Τουρκία είχε μια λογική, θα είμαι σε δύο βάρκες, θα απειλώ την Ελλάδα, θα έχω καλές σχέσεις με τη Ρωσία και θα είμαι και στο ΝΑΤΟ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Το ερώτημα που δημιουργείται είναι το κατά πόσο ο Ερντογάν θα αποφασίσει να τραβήξει το σχοινί των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και αν θα επιλέξει να δημιουργήσει ένα θερμό επεισόδιο προκειμένου να σωθεί πολιτικά!