Παιχνιδι κατασκόπων με τα αμερικανικά F-35 – Στοπ από τις ΗΠΑ σε Ισραηλινούς πιλότους με ξένα διαβατήρια



Παιχνιδι κατασκόπων με τα αμερικανικά F-35 με τις ΗΠΑ να απαγορεύουν την χρήση τους σε Ισραηλινούς πιλότους με ξένα διαβατήρια.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απαγόρευσε σε πιλότους της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) με ξένα διαβατήρια να χρησιμοποιούν τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35, λόγω ανησυχίας για διαρροές ασφάλειας.

Η IAF αποδέχτηκε την απαίτηση και πλέον πιλότοι με διπλά διαβατήρια δεν θα πετούν τα αεροσκάφη F-35 Adir.

Τα F-35I Adir είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ισραήλ και ήδη οι Ισραηλινοί έχουν πάρει 36 από τα 50 που θα παραλάβουν έως το 2025.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία έχει απομακρυνθεί από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35, εξαιτίας της αγοράς των ρωσικών S-400, αλλά και επειδή η Άγκυρα χρησιμοποιεί κινεζικό 5G δίκτυο.

Οι Αμερικανοί ξέρουν πως οι Κινέζοι, οι οποίοι και έχουν στήσει το τουρκικό 5G, θα έχουν μέσω αυτής της διαδικασίας ένα περιθώριο να προσπαθήσουν να κλέψουν κρίσιμες πληροφορίες για τα αμερικανικά F-35, τα οποία θεωρούνται μαχητικά – ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Οι ΗΠΑ κατάλαβαν πως η όποια χρήση αμερικανικής τεχνολογίας από την Τουρκία, ελλοχεύει τον κίνδυνο, κρίσιμη αμερικανική τεχνολογία να περάσει σε Πακιστάν και Κίνα.