Ισραηλινή ειδικός: Η Ελλάδα αποκτά αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού KC-10-Τα μαχητικά μας θα “σκεπάσουν” την Κύπρο και την Αν. ΜεσόγειοΟι Αρμένιοι ετοίμασαν μια έξυπνη βόμβα UAV τύπου«Fire-and-Forget» μέσα σε Τρία χρόνια-Οφείλουμε να δράσουμε άμεσα ως χώρα σε αυτόν τον τομέα.

Σύμφωνα με την Ισραηλινή ειδικό Dana Levi, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα αποκτήσει αεροσκάφη ανεφοδιασμού, θεωρώντας την απόφαση ειλημμένη.

“Το αεροσκάφος KC-10 extender είναι ένα από τα πιο κοινά αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού  στον κόσμο. Βασίζεται στο σκαρί του αεροσκάφους McDonnell Douglas DC-10, με μερικά από αυτά DC-10 να έχουν μετατραπεί σε KDC-10 για εναέριο ανεφοδιασμό και αποστολές μεταφοράς φορτίου.

Το ιπτάμενο τάνκερ έχει τετραμελές πλήρωμα και μπορεί να μεταφέρει 365.000 λίβρες (163.500 λίτρα) καυσίμου. Η εταιρεία Omega Air διαθέτει τα αεροσκάφη KDC-10 εξοπλισμένα με ειδικά συστήματα για τον εναέριο ανεφοδιασμό", αναφέρει η ίδια.

Αυτά τα τάνκερ θα μπορούσαν να ανεφοδιάζουν με καύσιμα οποιουδήποτε τύπου αεροσκάφος της ελληνική Πολεμικής  Αεροπορίας.

Έτσι θα καλύψουμε τον κρίσιμο "αεροπορικό τομέα" που μας ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια.

Με τα "ιπτάμενα τάνκερ" τα σύγχρονα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, F-16VIPER και Rafale θα επεκτείνουν απίστευτα την ακτίνα δράση τους “ σκεπάζοντας” την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο εκτός από το Αιγαίο.

Τυχόν προμήθεια τέτοιων αεροσκαφών ως "ιπτάμενα τάνκερ", θα ήταν ένας μεγάλος πολλαπλασιαστής ισχύος για την πολεμική μας αεροπορία, η οποία θα είχε πλέον τη δυνατότητα παροχής αεροπορικής υποστήριξης της Κύπρου για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ με τα κατάλληλα πυρομαχικά όπως πυραύλους αέρος -εδάφους μεγάλου βεληνεκούς, θα είχε τη δυνατότητα προσβολής όλης της τουρκικής επικράτειας και φυσικά στρατηγικών στόχων της σε όλη της την έκταση.

Ιδίως το τελευταίο θα ανάγκαζε την Τουρκία να διάθετε αεροπορικά και αντιαεροπορικά μέσα  για την προστασία τους, διασπείροντας έτσι τις δυνάμεις της, κάτι που τώρα δεν ισχύει.

Για παράδειγμα πολλοί στόχοι εντός Τουρκίας, όπως αεροπορικές βάσεις βαθιά στην Μικρά Ασία που τώρα είναι στο απυρόβλητο για την ελληνική πολεμική αεροπορία, με τα ιπτάμενα τάνκερ μας θα είναι εφικτά.

Οι Αρμένιοι ετοίμασαν μια έξυπνη βόμβα UAV τύπου«Fire-and-Forget» μέσα σε Τρία χρόνια

Αρμένιοι μηχανικοί μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς δημιούργησαν μια έξυπνη βόμβα UAV.

Η βόμβα έχει σχεδιαστεί για να τοποθετηθεί κάτω από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος με ακρίβεια, περίπου 3 μέτρα από το κέντρο (περίμετρος), ενώ θεωρείται ότι είναι ένας τύπος πυραύλου «Fire-and-Forget», αναφέρει ιστοσελίδα αμυντικού χαρακτήρα σε κοινωνικό δίκτυο.

Αν και έχουμε και εμείς τις πρώτες βολές από μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ιδιωτικής εταιρείας, απέχουμε ακόμα όχι μόνο από τους Τούρκους, αλλά και από τους Αρμένιους όπως φαίνεται.

Τα συστήματα των “αιωρούμενων πυρομαχικών” είναι το άμεσο μέλλον όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων, και οφείλουμε να “ πατήσουμε γκάζι”, για να πετύχουμε ένα αξιόπιστο, ελληνικής κατασκευής ανάλογο σύστημα, το οποίο θα παράγουμε μαζικά.

Όσοι αγνόησαν τις τεχνολογικές εξελίξεις ιστορικά, υπέστησαν μεγάλες ήττες, και αυτό είναι μάθημα στο διηνεκές για τον τομέα των ενόπλων δυνάμεων σε κάθε χώρα του πλανήτη.

Ο ελληνικός στρατός έχει ανάγκη από UCAV όλων των τύπων και των κατηγοριών, για να αντιμετωπίσει τα τουρκικά σχέδια, τα οποία μεταλλάσσονται δυστυχώς σιγά-σιγά σε ανοικτή πρόκληση. 

Το ελληνικό Πεντάγωνο εδώ και αρκετό καιρό έχει βάλει στο μικροσκόπιο του αυτή τη νέα μορφή «πολέμου» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.