Ρώσοι: Καλύτεροι οι S-300 σαν της Ελλάδας από τους Patriot – θα γίνουν ρεζίλι οι Αμερικάνοι



Ρώσοι: Καλύτεροι οι S-300 σαν της Ελλάδας από τους Patriot λένε ενώ όπως τονίζουν οι Αμερικανοί δεν θα τους χρησιμοποιήσουν κατά των Ρώσων.

«Υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι τα συστήματα αεράμυνας Patriot θα είναι άχρηστα στην αναχαίτιση ρωσικών πυραύλων και είναι απίθανο να ξεπεράσουν τα παλαιότερα S-300», σημειώνεται στο πρακτορείο avia.pro.

Έτσι, σύμφωνα με τους Ρώσους, την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να προμηθεύσουν την Ουκρανία με συστήματα αεράμυνας Patriot, αυτή είναι μια αμφίβολη ιδέα, καθώς «υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι θα είναι άχρηστοι στην αναχαίτιση ρωσικών πυραύλων και είναι απίθανο να ξεπεράσουν τις παλαιότερες εκδόσεις των S-300».

Οι Patriot «δεν αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην άμυνα της Ουκρανίας έναντι των επιθέσεων ρωσικών πυραύλων κρουζ και βαλλιστικών πυραύλων , λόγω του υψηλού κόστους και της περιορισμένης κλίμακας μαζικής παραγωγής», σημειώνεται.

Την ίδια ώρα, οι Ρώσοι τονίζουν πως η προοπτική «μεγάλων απωλειών μεταξύ των συστοιχιών Patriot είναι ένα ισχυρό κίνητρο για τις ΗΠΑ να απόσχουν από τέτοιες παραδόσεις, καθώς αυτό θα υπονόμευε σημαντικά την εμπιστοσύνη των συμμάχων στην αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ».